Despre pomelo

Please select a featured image for your post

Pomelo nu mai este de multa vreme o prezenta exotica pe rafturile raioanelor de fructe si totusi poate nu este inca apreciat la adevarata lui valoare. Desi il intalnim sub diverse forme si culori, desi ne minunam ca uneori e dulce si zemos si alteori amar si destul de sec, cate stim noi de fapt despre pomelo? Ce este pomelo? Pomelo este o citrica exotica, de dimensiuni mari, care se pare ca este stramosul grapefruit-ului. Este cu siguranta cea mai mare citrica si difera ca si forma, variind intre rotund si usor tuguiat la unul dintre capete, oarecum in forma de para. Fructul are o coaja foarte groasa, de culoare verde sau galben-portocaliu, in timp ce miezul este fie alb, fie roz foarte pal fie cu tente de roz. In functie de soi, pomelo poate avea foarte multi samburi sau dimpotriva sa fie aproape lipsit de samburi, poate fi foarte suculent sau dimpotriva, sec, poate fi foarte dulce sau dimpotruva, amar.
Citeste si:  Supa-crema de oua si papiote de vitel
Cum alegi un pomelo bun? Ei bine, daca iti place pomelo mai dulce, trebuie sa cauti honey pomelo, care este de obicei galben. Alege un pomelo acre are coaja bine intinsa, este tare si cand il iei in mana iti pare destul de greu in comparatie cu marimea lui. Pomelo poate fi pastrat la rece timp de mai multe zile, cel mai bine tras intr-o folie de plastic. Fructul e totusi mult mai dulce decat un grapefruit si se consuma la fel, proaspat, cu singura diferenta ca tecile segmentelor interioare ar trebui indepartate. Proprietati nutritive. In general, pomelo este apreciat nu doar pentru gustul sau ci si pentru proprietatile nutritive, care sunt remarcabile – un sfert de pomelo (aproximativ 150 de gr) contine doar 60 de calorii insa asigura 130% din necesarul zilnic de vitamina C fiind si o sursa importanta de potasiu. De aceea, consumul de pomelo este foarte indicat in lunile de iarna, deoarce intareste sistemul imunitar. In plus, vitamina C este si un pternic antioxidant si ajuta la asimilarea calciului alimentar in organism. Alaturi de vitamina C, pomelo continte si acid folic, atat de important in alimentatia gravidelor in primul trimestru de sarcina pentru ca previne defectele de tub neural la fat. Alte minerale continute de pomelo – magneziu, calciu, potasiu.
Citeste si:  Verdele - culoarea unui living fresh
Mananci pomelo, esti sanatos! Suna foarte simplu? Ei bine, este foarte simplu! Fiind atata de bogat in vitamine si minerale, pomelo este unul dintre cele mai puternice stimulente naturale ale sistemului imunitar, are un puternic efect antioxidant, luptand impotriva radicalilor liberi si este un bun tonic general, precum si antiseptic. Datorita aciditatii, la fel ca si celelalte citrice, pomelo stimuleaza secrettile digestive. Daca dupa o masa copioasa, in loc de desert alegeti sa consumati 2 felii de pomelo, veti digera mai usor alimentele fara riscul balonarii sau a senzatiei neplacute de stomac incarcat.Sucul de pomelo poate fi consumat la micul dejun, fiind un bun diuretic implicit, incurajeaza si eliminarea toxinelor din organism. Bolnavii de inima il pot consuma linistiti, deoarece scade nivelul colesteriolului rau si previne bolile cardio-vasculare. In plus, pomelo incurajeaza absorbtia de fier la nivelul interstinelor si este un bun tonic pentru vasele de sange si capilare. Foarte multe cure de slabire se bazeaza pe pomelo si grapefruit pentru ca sunt bogate in vitamine si minerale dar totusi sunt hipocalorice.

Citeste si:  Care este locul tau preferat din casa?

2 Comentarii
  1. Foarte utile sfaturile despre alegerea unu pomelo gustos. Pentru mine acest fruct a fost o adevarata revelatie, imi place la nebunie, si am observat ca are destul de mult succes in supermarketuri.

  2. Un articol interesant. Ma intereseaza daca un pomisor obtinut din seminte va face fructe de pomelo? De unde se poate procura pomelo altoit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.