Dorada cu sos de citrice si clatite de dovlecei cu sos picant

Pana sa punem pe masa carnea animalului care behaie, am ales produse alimentare care nu scot niciun sunet: legume si peste. Clatitele sunt coreene. Nu stim din care Coree provin si ne e teama sa ne dam cu presupusul: daca iscam un conflict armat?

Dorada cu sos de citrice

Ingrediente:
2 bucati dorada
o jumatate de lamaie
1 portocala
2 lingurite de zahar
2 lingurite de faina
200 g rosii cherry
1 ceapa
2 linguri de capere
1 lingurita condimente pentru peste
50 ml ulei de masline
1 legatura de patrunjel
sare, piper.

Mod de preparare:
Curatam pestele, il saram si il condimentam, presaram pe el faina, sa nu se lipeasca, si il punem in uleiul incins, prajindu-l cate un minut pe ambele parti. Il scoatem intr-un vas termorezistent. In tigaie punem in uleiul ramas ceapa facuta rondele, sucul de portocala si lamaie si cojile citricelor. Punem si zaharul. Lasam cateva minute si adaugam rosioarele taiate jumatati si caperele. Potrivim de sare si piper, lasam sa fiarba alte cateva minute, aruncam cojile de citrice si turnam sosul deasupra pestelui din tava. Lasam o jumatate de ora tava la cuptor. Dupa ce stingem focul, presaram patrunjelul tocat marunt. In farfurie, langa pestele cu sos, punem orez sau cartofi natur.

Citeste si:  Paste italiene

Clatite de dovlecei cu sos picant

Ingrediente:
300 g dovlecei
100 g faina
ulei
150 g sos de soia
1 ceapa mica
1 ardei iute
2 catei de usturoi
sare, piper.

Mod de preparare:
Facem un aluat cu faina si apa, amestecand bine, sa exterminam cocoloasele. Obtinem o pasta cum avem de obicei la clatite. Dovleceii, cat mai proaspeti, ii spalam si ii stergem, fara sa le curatam coaja. Ii taiem felii foarte subtiri, de 2 milimetri grosime, pe care, mai departe, le facem fasii late de cativa milimetri. Fasiutele de dovlecei le amestecam cu aluatul, cu sare si piper.

Citeste si:  Garsoniera versus apartament cu o camera

Nu vom prepara clatite de marimea tigaii, vor fi mai mici in diametru si un pic mai groase.

Pentru aceasta, intr-o tigaie de teflon incingem un degetar de ulei. In mijlocul tigaii punem cu lingura un gogoloi de aluat, pe care il vom intinde catre margini, cautand sa-i dam o forma cat de cat rotunda. Prajim clatitele pe ambele parti. Le asezam una peste alta si le acoperim, sa se pastreze calde.

Citeste si:  Retete cunoscute in toata lumea: Made in China

La sosul de soia adaugam ceapa tocata foarte marunt, o bucata de ardei iute tocata la fel, usturoiul zdrobit si sare. Luam clatitele cu mana si le inmuiem in sos.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.