Doua feluri cu tomate: rosii umplute si piept de pui la gratar cu rosii

Vara e minunata pentru ca rosii. Sau rosiile sunt minunate pentru ca vara? Daca m-ar intreba cineva ce mancare as lua pe o insula pustie, raspunsul meu ar fi, invariabil, acum si-n vecii vecilor, branza cu rosii. Sa profitam, zic, de dulceata rosiilor cat mai tin.
Si sa le torturam aprig prin umplere, apoi sa acoperim ele pieptul fragil al unui pui.

Rosii umplute cu pesto si parmezan

Ingrediente
4 rosii date pe jumatate
4 lingurite de pesto
6 linguri de parmezan (sau mozzarella, sau asiago, ce preferati)

Incalziti cuptorul.
Puneti rosiile intr-o tava si umpleti fiecare jumatate cu o jumatate de lingurita de pesto si o jumatate de lingura de parmezan. Lasati in cuptor pana cand branza este topita si usor rumenita (in jur de 15-20 de minute). Sunt bune imediat fie ca garnitura la o friptura sau la peste, fie cu paste simple cu usturoi si ulei de masline.

Citeste si:  Retete de dulciuri pentru copii de 6-12 luni

In aceeasi combinatie, puteti face si un fel de sandwichuri. Puneti feliile de rosii si branza pe paine crocanta.

Piept de pui la gratar cu rosii

Pieptul de pui la gratar e considerat de multi un fel fad, potrivit celor aflati la dieta. Dar nu si in combinatia urmatoare. Desi amestecul de rosii, mozarella, busuioc este servit de obicei pep aine prajita, sub forma de bruschete, alaturat puiului la gratar va constitui o masa sanatoasa, delicioasa si care nu-ngrasa.

Citeste si:  Gradina noua

Ingrediente
3 rosii bine coapte
3 catei de ustoroi tocati marunt
Un sfert de cana de ceapa rosie tocata
2 linguri de busuioc proaspat tocat marunt
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 lingura de otet balsamic
Sare si piper proaspat macinat
1 cana de mozzarella taiata cubulet
8 felii de piept de pui taiate subtiri

Citeste si:  Somon cu legume si sos de leurda si salata de patrunjel

Amestecati ceapa, uleiul, otetul sarea si piperul si dati deoparte pentru cateva minute.
Taiati rosiile intr-un castron mare. Amestecati-le cu usturoiul, busuiocul si combinatia de mai sus. Adaugati sare si piper si lasati aromele sa se intrepatrunda pentru cel putin 10 minute (daca le puteti lasa peste noapte, e si mai bine). Branza o adaugati cand sunteti gata de masa.
Condimentati puiul cu sare si piper. Incalziti gratarul la o temperatura medie. Puneti carnea cate doua-trei minute pe fiecare parte, asezati apoi bucatile de pui pe un platou si acoperiti-le cu amestecul de branza si rosii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.