fbpx

Doua retete de tarte cu capsune

Incepe sezonul capsunelor si multe minunatii putem prepara cu ele.

Tarta cu capsune
Ingrediente: aluat de tarta, 750 de grame de capsune, 350 ml lapte, 4 galbenusuri, 70 de grame de zahar pudra, 20 de grame de faina.
Din aceste cantitati, vor rezulta 8 portii de tarta.

Umpleti forma de tarta cu aluat dupa ce, in prealabil, ati uns tava cu unt. Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si puneti-l la cuptor dupa ce ati pus boabe de fasole uscata din loc in loc pentru a evita cresterea lui. Cam 30 de minute dureaza coacerea.

Citeste si:  Redecorarea biroului

Puneti laptele la incalzit impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugati faina si amestecati bine totul. Intr-un castron bateti galbenusurile impreuna cu zaharul ramas si varsati putin lapte caldut. Amestecati bine si turnati intreaga compozitie in laptele cald si, pe foc, se omogenizeaza bine cu un tel. Atunci cand compozitia are consistenta dorita, se da la o parte si se lasa la racit.

Cand aluatul, cat si crema s-au racit, cea din urma se adauga peste blat. Se aranjeaza apoi deasupra capsunele spalate si taiate felii in prealabil si se pudreaza cu zahar.

Citeste si:  Bunele maniere la masa: cum mancam

Tarta cu capsune si caise

Ingrediente: 100 de grame de faina, 25 de grame de unt, 80 ml de apa, un varf de sare, un varf de zahar, doua caise mari, doua linguri de sirop de zahar, 250 de grame de capsune mici, 100 de grame de jeleu de zmeura. Cantitatile sunt pentru 4 portii.

Aluatul se prepara amestecand faina cu untul taiat cubulete, sarea, zaharul si 50 de ml de apa. Se creeaza o bila si se lasa sa se «odihneasca» timp de 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 240 de grade.

Citeste si:  Inspiratie din natura

Aluatul se intinde in patru forme rotunde si se-nteapa cu furculita. Se coace timp de 15 minute, cu grija sa nu se arda.

Zaharul se topeste in apa pusa la incalzit si caisele taiate pe jumatate se fierb timp de cinci minute in ea. In centrul fiecarei forme se pune cate o jumatate de caisa inconjurata de capsune intregi. Jeleul de zmeura se «inmoaie» in putin sirop ramas de la fierberea caiselor si se toarna peste capsune.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.