Dovlecei cu nuca si curcan in sos de lamaie

Dovleceii si nucile sunt alimente recomandate de toate curele de slabire. Iar daca nu tineti asa ceva, salata preparata din ele tot n-are cum sa va cauzeze neplaceri, fiind gustoasa de felul ei. Doar cura de ingrasare sa nu tineti! Curcanul vine din bucataria elena. De fapt, doar pulpele vin. Lasaram olog un curcan grec.

Salata de dovlecei cu nuca si sos French

Ingrediente:
Pentru salata:
0,5 kg dovlecei
100 g unt
150 g miez de nuca
sare
Pentru sos:
100 g iaurt
3 linguri mustar
2 linguri ulei de masline
sare, piper.

Mod de preparare:
Curatam dovleceii de coaja o fasie da, o fasie ba, lasandu-i vargati. Ii taiem felii subtiri, de o jumatate de centimetru. Jumatate dintre ele le vom folosi intregi. Pe acestea le prajim in unt pana se rumenesc un pic pe ambele parti, treaba de cateva minute. Le scoatem pe un platou si le lasam acolo: ele constituie gaza salatei.
Celelalte felii de dovlecei le taiem ca pe taitei, betisoare. Le saram si le tinem zece minute intr-o stracuratoare, sa se scurga, apoi le punem la prajit in untul ramas in tigaie. Turnam peste ele nuca zdrobita, de preferinta intr-o piulita, lasand si bucati mai maricele. Amestecam din cand in cand si stingem focul dupa vreo cinci minute. Compozitia asta o vom turna in platou peste sos, iar sosul vine deasupra feliilor intregi de dovlecei. Reteta sosului French e simpla: amestecam ingredientele enumerate mai sus. Salata aceasta e una extrem de dietetica.

Citeste si:  Ciorba de spanac cu lapte batut

Curcan in sos de lamaie

Ingrediente
1 kg pulpe de curcan
2 lamai
oregano
250 ml supa de carne
5-6 catei de usturoi
2 rosii
1 lingura mustar
50 ml ulei de masline
patrunjel verde
sare, piper.

Mod de preparare:
Dezosam pulpele, dar nu aruncam pielea nici de la ele. Chiar daca n-o mancam, o lasam sa se coaca, va face carnea mai gustoasa. Carnea o dam cu sare, piper si oregano. Zdrobim usturoiul si il amestecam cu zeama de la o lamaie. Turnam lichidul intr-un vas termorezistent, in care punem si bucatile de carne. Tinem vasul 3 ore la frigider, apoi il scoatem si turnam in el zeama de carne, in care am amestecat sucul celeilalte lamai si mustarul. Punem deasupra rosiile decojite si taiate bucati si bagam tava in cuptorul incins. Din cand in cand, udam carnea cu sosul din tava. Dupa 60-70 de minute, intoarcem bucatile pe partea cealalta si presaram patrunjelul verde tocat peste ele. Mai lasam 15-20 de minute. Servim curcanul cu piure de cartofi sau pilaf de orez.

Citeste si:  5 cure de slabire rapide

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.