Dovlecei umpluti cu ficatei si tarta cu piersici

Ingrediente:
4 dovlecei
500 g ficat de pui
1 ceapa mare
3-4 linguri orez
2 catei de usturoi
3 linguri pasta de tomate
Marar, sare, piper.

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se golesc de miez. Ficaciorii se spala si se fierb circa 15 minute in apa cu putina sare. Dupa ce s-au intarit putin, se scot si se dau prin masina de tocat. Intre timp, ceapa tocata marunt se caleste in unt pana devine transparenta. Se adauga orezul si se mai tine un minut. Se adauga ficatul, se condimenteaza si se mai tine inca maxim doua minute la foc mic, amestecand in continuu, asa incat sa se aromatizeze bine.

Citeste si:  Curatare lampadar

Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Se ia un vas termorezistent, se pun cateva linguri de ulei pe fund, se asaza dovleceii si apoi se lasa la cuptorul incins in prealabil la 450 grade, pentru circa 20 de minute.

Intre timp, usturoiul pisat si pasta de tomate se fierb pentru 10 minute in 250 ml de apa. Dupa ce dovleceii s-au patruns, sosul se toarna peste ei si se mai lasa inca 10 minute la cuptor, cat sa ii rumeneasca. Inainte de consum, se presara cu marar si eventual cu telemea rasa. Avantajul retetei este ca dovleceii se pot consuma si reci si reprezinta un pranz ideal pentru zielele caniculare.

Citeste si:  Culorile acestui an

Tarta cu piersici

Ingrediente:
400 grame piersici bucati, proaspete sau din compot (fara zeama)
125 ml zahar brun
75 ml zahar alb
50 ml unt
250 ml cereale granola (Nestle Fitness)
325 ml faina alba
125 ml lapte
50 ml ulei
2 oua
Praf de copt, sare, esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Se pun bucatelele de piersica pe fundul unei tavi rotunde cu diametrul de cca 24 cm, unsa in prealabil cu ulei. Untul topit, zaharul brun si cerealele se toarna pe deasupra, avand grija ca ele sa acopere fructele in mod egal.

Intre timp, se lasa cuptorul sa se incinga, iar intr-un castron mare se amesteca faina, zaharul alb, doua lingurite de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare. Se adauga laptele, uleiul, ouale si o lingurita de esenta de vanilie. Se framanta circa un minut, pana cand compozotia se ingroasa. Se toarna peste blatul de piersici din tava si se introduce la cuptorul incins la 180 de grade. Se lasa circa 50 de minute, sau pana cand este gata, intepand din cand in cand cu o furculita blatul daca da tendinta de umflare excesiva intr-unele locul.

Citeste si:  Veselie si culoare in bucatarie

Se scoate din cuptor si se rastoarna imediat pe un platou, asa incat piersicile sa fie deasupra. Se serveste calda, in 8 felii, ca de pizza, eventual garnisita cu frisca rece.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.