fbpx

Dovlecei umpluti cu legume si rata cu miere

Inca mai e vreme pana sa ne infruptam din miel. Sau pana sa ne infruptam din orice fel de carne, in cazul unora, carora le propunem prima reteta. Cea de-a doua reprezinta un preparat care vine din China. Nu va speriati, nu sunteti nevoite sa gasiti o rata cu ochi oblici.

Dovlecei umpluti cu legume

Ingrediente:
1 kg dovlecei
1 kg rosii medii
ulei de masline
o ceapa
un morcov
o tulpina de telina
un ardei gras
200 g orez brun
sare, piper.

Mod de preparare:
Dovleceilor li se taie capacul si se scobesc de miez cu o lingurita. Miezul se pastreaza. Trecem la prepararea umpluturii: ceapa tocata, morcovul taiat cubulete si tulpina de telina facuta feliute se pun la calit in ulei de masline. Dupa 2-3 minute, se adauga miezul dovleceilor, lasandu-se inca pe atat in tigaia de pe foc. In acest moment, punem si orezul brun in tigaie. Amestecam compozitia pe foc timp de un minut, dupa care turnam in tigaie doua cani de apa ajunsa aproape de fierbere. Se pune si ardeiul gras taiat felii si se mai lasa totul circa 10 minute la fiert, pana ce apa e inghitita de orez. Umplutura se lasa la racit.

Dupa ce am umplut fiecare dovlecel, ii punem in varf o calota de rosie. Dovleceii se pun in tava la cuptor pret de o jumatate de ora. Ii mancam calzi sau reci.

Rata cu miere

Ingrediente:
o rata
0,75 l vin alb
100 g miere
100 g sos de soia
busuioc, sare.

Mod de preparare:
Dupa ce curatam rata, o ungem in interior cu o lingura de miere si sare. Punem tot in interior o crenguta sau doua de busuioc. Turnam vinul alb intr-o cratita in care punem si pasarea, la foc mic. Dupa ce vinul da in fiert, se lasa pe foc 15 minute. Se scoate rata si, cu o pana (nu neaparat a ei) sau cu o pensula se unge, de data asta in exterior, cu miere amestecata cu sos de soia. Intr-o tava, punem la cuptor rata astfel unsa, in sosul de vin. Dupa alte 15 minute, se reia operatiunea de ungere cu miere si sos de soia, si se mai face pentru a treia si ultima oara la acelasi interval de timp. Pe urma, se lasa la cuptor pana se rumeneste. Rata va arata ca data cu lac.

Citeste si:  Decor de Valentine's Day

Se serveste cu garnitura de orez chinezesc. Modul lui de preparare e cel mai simplu posibil: orezul bine spalat se pune intr-o cratita cu apa rece si sare astfel ca nivelul apei sa-l depaseasca pe cel al orezului cu 1 cm. Se lasa la foc iute si, dupa cateva clocote, se da focul mic. In cel mult 25 de minute, apa se evapora cu totul, iar orezul e gata.

Citeste si:  Bruschete traditionale si bruschete cu sos pesto cu spanac
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.