Eleganta din fier forjat

E folosit in special pentru fabricarea portilor, gardurilor, balustradelor si mobilierului de exterior sau stradal. Insa fierul forjat nu este doar rezistent, ci are si un aspect interesant, asa ca poate fi foarte frumos si in casa. Folosit singur sau in diverse combinatii, contribuie la crearea unui interior rustic, romantic sau mediteranean. Posibilitati sunt multe.

Fierul forjat este un tip de fier pur, cu o concentratie foarte mica de carbon. Este un material dur si rezistent, dar maleabil, usor de lucrat si sudat. De fapt, adevaratul fier forjat nu se mai produce decat in cazuri deosebite, de exemplu pentru refacerea si conservarea unor monumente istorice. Produsele destinate publicului larg, desi sunt numite „din fier forjat” sunt facute dintr-un tip de otel, cu o cantitate scazuta de carbon. S-a pastrat denumirea de fier forjat pentru ca si acest nou material folosit astazi este lucrat la forja si pentru ca aspectul produsului finit seaman mult cu cel al vechilor produse din fier forjat.

Citeste si:  Idei pentru amenajarea gradinii

Materialul poate fi foarte util intr-o casa: nu se deterioareaza, nu se demodeaza, e foarte versatil si foarte decorativ. Ce se poate face din el? Obiecte de mobilier intregi sau doar detalii aplicate pe lemn, candelabre, etajere, cuiere, lampi si lampadare, rame pentru oglinzi si tablouri, jardiniere, panouri despartitoare, galerii pentru perdele, accesorii si decoratiuni.

trandafir

Din mana unui fierar priceput, pot sa iasa cele mai uluitoare obiecte. Ti-ai fi imaginat vreodata ca din fier forjat se poate realiza un trandafir? L-am gasit la Casa Fierului Forjat .

Din fier forjat se pot realiza elemente extrem de diferite, de la linii drepte, simple, pentru decoruri minimaliste, pana la detalii complicate, cu forme rotunjite, ca o broderie fina.

Pentru o camera rustica, alege prima varianta. Linii drepte si frante, elemente mari in S, o patina cu aer de vechi, culori inchise, de preferat numai negru. Adauga corpuri din lemn cu aspect rustic, nefinisat, in culori naturale si ai obtinut un decor numai bun pentru o casa de vacanta. Desi se poate realiza toata mobila numai din fier forjat, aspectul nu ar fi pe placul tuturor. Cei care iubesc simplitatea si vor un spatiu liber, aerisit, pot merge pe aceasta varianta, cu conditia sa pregateasca multe perne de scaune si sa adauge multe textile groase, pufoase, pentru a atenua senzatia de raceala pe care o da fierul.

Citeste si:  Sfaturi feng-shui

Ideal este ca, pe langa fier, sa se foloseasca macar cateva detalii din lemn, de exemplu un blat sau o usa. Astfel interiorul devine mai primitor si mai cald. Cel mai adesea, se foloseste varianta cu pat sau canapea numai din fier forjat si comoda sau noptiera cu detalii din lemn, ca modelul cu baldachin de la Akt Decor

Tot aici am gasit obiecte romantice si cu iz marin, care alcatuiesc dormitorul Penita, o combinatie moderna si indrazneata de turcoaz pal si mov, cu detalii din fier forjat, in combinatii neasteptate din linii curbe.

Citeste si:  Renovarea si redecorarea casei

Penita-Paunita

In acelasi stil simplu si elegant, sunt etajerele de bucatarie si bibliotecile modulare, de altfel piese foarte versatile, care pot fi folosite in mai toate camerele, dar si suportul de jardiniere in forma de biciclu, foarte frumos si pentru gradina si pentru casa.

In ce priveste accesoriile, pe MobilierFierForjat.ro am gasit cel mai frumos lampadar din fier forjat. Uimitor de simplu, dar elegant si rafinat, se potriveste in mai toate tipurile de interior, de la cele clasice pana la cele mai moderne. Suporturile de lumanari sunt poate cel mai des intalnite accesorii din fier forjat. Intre atatea produse asemanatoare, face diferenta forma ingenioasa, haioasa, neasteptata.

Combina-le cu nuante tari din culorile preferate pentru un look chic, original, cu o tenta de rustic.

Penita-Paunita


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.