Falsa ciorba de burta si peste in sos de otet

Pseudociorba de burta n-are niciun motiv sa nu-i multumeasca pe cei ce n-o suporta pe cea adevarata. Am presupus ca aversiunea vine de la burta, nu de la otet, smantana sau morcovi, ingrediente regasite si in inlocuitor. Un avantaj cert al ciobei care foloseste ciuperca numita pleurotus in locul stomacului de animal e ca timpul de fierbere se reduce cu patru-cinci ore – asta in caz ca n-avem burta prefiarta. E adevarat, pleurotus prefiert nu se gaseste in comert.

Falsa ciorba de burta

Ingrediente:
500 g pleurotus
1 morcov
1 ceapa
1 jumatate de gogosar murat
50 ml ulei
piper boabe
100 g smantana
3-4 catei de usturoi
1 ou
50 ml otet
1 legatura de patrunjel
sare.

Citeste si:  Cannelloni cu spanac si ricotta si pate de casa cu stafide si coniac

Mod de preparare:
Ceapa si morcovul, tocate marunt, le calim intr-o lingura de ulei, in oala in care vom face ciorba. Turnam cam 1,5 litri de apa peste ele. Cum da in fiert, adaugam in oala gogosarul taiat cubulete si ciupercile facute felii. Punem si o lingurita rasa de boabe de piper. Lasam la fiert cel mult o jumatate de ora. Cum stingem focul, adaugam in oala usturoiul zdrobit, smantana batuta cu un galbenus de ou si cu otet si legatura de patrunjel spalat bine si legat din nou manunchi. Dupa cateva minute, scoatem patrunjelul.

Citeste si:  Living in verde si burgundy

Peste prajit in sos de otet

Ingrediente:
500 g peste de mare
100 g faina
100 ml ulei de masline
2 cepe
un praf de chili
3-4 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 lingurita rozmarin uscat
100 ml vin rosu
100 ml otet de vin rosu
sare.

Mod de preparare:
Pestele, curatat si taiat bucati, il prajim pe ambele parti in ulei incins. Il scoatem si il punem pe servetele absorbante. Uleiul il vom refolosi: il strecuram intr-un recipient, curatam tigaia si il punem la loc. In el vom cali ceapa tocata, apoi vom adauga toate celelalte ingrediente (usturoiul il facem feliute), inclusiv pestele. Dupa ce am pus bucatile de peste turnam vinul, otetul, punem sare si lasam sa fiarba cinci minute. Pestele il punem in farfurie cu sos. E bun si rece.

Citeste si:  Bugetul familiei

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.