Falsul care umbreste originalul: tavanul extensibil

Avem o camera prea inalta si ardem prea mult gaz de pomana incalzind-o? Avem un tavan urat, brazdat de crapaturi in tencuiala si dorim sa-l renovam? Aceste motive si inca altele, pe care le vom descoperi pe parcurs, ne pot oferi drept solutie tavanul extensibil. Inovatia arhitectonica a aparut, cu o jumatate de secol in urma, in Suedia. In prezent, francezii se pare ca sunt lideri in fabricarea produsului. Acest fals tavan e confectionat din policlorura de vinil, un material flexibil care poate imbraca orice forma, si sustinut de niste cadre de aluminiu sau PVC, care dupa finisarea operei de montare vor fi mascate.

Intre plafonul real si cel pe care-l montam va ramane un spatiu de cel putin 3 centimetri. Daca vrem sa reducem drastic inaltimea incaperii, spatiul poate fi si de 1 metru sau mai mult, bineinteles.

Genul acesta de tavan se preteaza de minune la spatii de utilitate publica pe care vrem sa le amenajam rapid. Intr-o zi sau doua, in cele mai multe dintre cazuri, lucrarea e gata. Un cabinet medical, un birou de notar sau de avocat, un bar al carui tavan prezinta un design urat ori invechit sau ofera vederii cabluri electrice si diverse orificii, isi vor rezolva problema mult mai simplu decat apeland la tencuit si zugravit. Pentru saune, cabinete de masaj, piscine acoperite, tavanul extensibil prezinta avantajul ca rezista la umiditate, nepermitand formarea condensului. Sigur ca si in camera de baie de la noi de acasa, tavanul extensibil isi pastreaza caracteristica.

Citeste si:  Cum sa scapi de mirosul de tutun din casa si masina

Probabil ca nu exista culoare sau textura pe care sa o dorim pentru un astfel de tavan si sa n-o putem gasi. Putem opta pentru tavan metalizat, catifelat, oglinda, translucid, mat, perforat. Cele care reflecta lumina dau senzatia unui surplus de spatiu; va trebui sa avem grija in ce stil decorativ il incadram. Cel mai potrivit este acela minimalist. Pentru o camera obisnuita a unui apartament, un tavan mat merge cel mai bine. Cum spuneam, nu ne va fi greu sa gasim culoarea dorita, poate doar sa ne hotaram in alegerea nuantei. Exista peste o suta de varietati. Apropo: materialul tavanelor extensibile nu se decoloreaza.

Citeste si:  Dieta pentru un par sanatos II

Ca forma, ultimul racnet al modei la tavane poate fi: neted si drept, inclinat, in trepte, arcuit. Durata executarii lui, atunci cand vrem altceva decat clasicul plafon paralel cu pardoseala, e mult mai mica decat prin procedeele traditionale. Intr-o camera medie de bloc, tavanul extensibil se monteaza in cel mult trei ore. Pretul. Circa 15 euro pentru un metru patrat. Fiecare socoteste daca-i convenabil: la o incapere de 20 de metri patrati, 300 de euro sa-i innoim tavanul in decursul unei zile.

Tavanul extensibil e antistatic: nu ca n-ar sta pe locul unde-l pui, dar nu depoziteaza praf. Daca se murdareste de la mustele pe care le omoram pe el sau din cine stie ce alte surse, e foarte usor de spalat. El suporta pe suprafata lui tot ce obisnuieste sa suporte fratele sau clasic: corpuri de iluminat, sistem de ventilatie sau de absorbit fumul de tigara. In spatiul dintre cele doua tavane putem ascunde o izolatie termica sau fonica. Usor de montat, tavanul nostru se demonteaza la fel de lesne, daca avem nevoie sa umblam la instalatiile de sub el.

Citeste si:  Ceasul - util sau decorativ?

Ne ploua in casa ori avem deasupra, la etaj, un vecin capiat, care uita sa inchida robinetul de apa? Modernul nostru tavan e impermeabil. Tine o cantitate de 100 de litri de apa pe metru patrat. Demontam o portiune a lui, ca o trapa, scurgem apa si o montam la loc.

Daca dorim tavan extensibil, mergem la magazinul de tavane extensibile si vedem mai intai o macheta. Alegem culoarea, modelul, forma, textura. Macheta ofera o imagine intrutotul fidela a ceea ce vom primi la scara mai mare.


2 Comentarii
  1. Buna ziua sunt curios cum sa ajuns la pretul de 15E/mp.Probabil ca sa luat pretul cel mai mic, dar…In relitate peturile sunt intre 15-80E mp iar materialele de 15 E respectiv -mate si satinate care sunt mai mult practice decat spectaculoase doar 10% din clienti aleg aceste materiale si 80 % aleg materiale lucioase cu o gama variata de culori si o reflectie de 70 % sau material semitransparent/ translucid luminata cu banda led sau neoane cu aspecte deosebite la un pret de 25-35 E mp.
    http://www.tavan-extensibil.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.