Fast food la tine acasa (partea a II-a)

Please select a featured image for your post

Initial, nu am gandit o partea a II-a a articolului cu retete de fast food, dar nu puteam sa va las fara retetele unora dintre cele mai renumite produse de fast food, nu?

Hamburger
Daca hamburgerul nu este imaginea tipica a mancarii fast-food, nu stiu care ar putea fi. Pentru prepararea unui hamburger sanatos, aveti nevoie de: 500 gr de carne tocata de vita, o jumatate de ceapa taiata marunt, un ou batut ca pentru omleta, o lingura cu varf de sos Worcestershire, condimente: coriandru, sare, piper, boia picanta. Condimentele se adauga dupa gust. In afara de ingredientele pentru chifteluta, mai aveti nevoie de 4 chifle pentru hamburger, 4 linguri de maioneza, 4 rondele mari de ceapa, 4 frunze mari de salata iceberg taiate fidelute, 4 felii groase de rosie. Din carnea tocata, ou si condimente, se face o pasta omogena, din care se modeleaza 4 chiftele mari, apoi se turtesc cu mana. Se prajesc in tigaie cu putin ulei, aplatizand tot timpul tigaia cu o spatula.
Citeste si:  Panourile solare – ecologice si economice
Chiflele se taie pe din doua si partea care va fi in interior se rumeneste la toaster sau pe grill, apoi, cat e inca calda, se pune lingura de maioneza pe bucata de chifla care va fi partea de jos a hamburgerului. Peste maioneza se pune chifteaua, rondelele de ceapa, de salata si rosie. Apoi puteti pune ketchup sau mustar.

Shaworma
Preparata in paine araba, shaworma este de departe unul dintre preparatele de fast food favorite ale romanilor. Pentru a prepara shaworma acasa, aveti doua variante: prima varianta ar fi sa cumparati lipiile gata facute de la hypermarket, a doua sa le preparati in casa. Dar fiindca este un articol despre fast food, hai sa luam lipiile gata preparate. In afara de lipii, mai aveti nevoie de: 1 kg de pulpe de pui dezosate si fara pielita, 3-4 cartofi, castraveti murati, o varza mica, maioneza, o lingura de otet, una de zahar, marar, condimente: sare, piper, condimente pentru carne de pui.
Citeste si:  Adio pete
Se condimenteaza pulpele de pui si sa prajesc pe gratar sau grill, apoi se taie bucatele cat de mici. Varza se toaca marunt, se drege cu otet, sare si marar si se lasa putin sa se inmoaie. Cartofii se prajesc in baie de ulei si se scurg pe hartie absorbanta. Pe lipia incalzita putin (la microunde sau in cuptor) se aseza cartofii prajiti, apoi carnea de pui, varza si maioneza dupa gust. Puteti pune si castraveciori murati, taiati felii subtiri. Se ruleaza shaworma: luam capatul inferior si il pliem spre inferior, astefl incat sa acopere cca 2 cm carnea, apoi se ruleaza marginile, pe rand, incercand sa strngeti cat de bine. Cu cat shaworma este mai strans, cu atat ingredientele se vor patrunde mai bine si va fi mai aromata, in plus, scade considerabil riscul de a va pata cu diverse.

Citeste si:  Hai acasa!
Sos de maioneza cu usturoi
Unul dintre cele mai utilizate sosuri in fast food, sosul de maioneza cu usturoi poate fi preparat foarte simplu si acasa. Aveti nevoie de: 2 galbenusuri de ou, unul crud si unul fiert tare, o lingura de mustar dulce, 200 ml de ulei, un borcanel de iaurt (250 ml), 5-6 catei de usturoi, sare, piper, zeama de la o lamaie. Initial se amesteca cele doua galbenusuri si lingura de mustar, pana la omogenizarea completa, apoi se toarna uleiul in fir subtire, amestecand in continuu si neaparat in aceeasi directie. Cand maioneza a prins consistenta si ati epuizat uleiul, turnati borcanelul de iaurt, usturoiul pisat si zeama de lamaie. Omogenizati si condimentati dupa gust.

Pentru momentele in care nu aveti chef sa gatiti, dar pofta de fast food nu stie asta, nu va simtiti vinovati, nu moare nimeni dintr-un hamburger. Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.