Feng Shui in camera de zi

In Feng Shui, camera de zi reprezinta dragostea, fericirea, sanatatea, pentru ca aici se reunesc membrii familiei pentru a-si petrece timpul impreuna sau pentru a se relaxa individual. De aceea, living-ul trebuie sa fie in perfecta armonie cu restul casei si cu regulile Feng Shui.

In primul rand, ca si in cazul altor camere, trebuie sa eliberezi living-ul de tot ce e in plus, de toate lucrurile inutile care nu fac decat sa puna bariere in calea Chi-ului si sa-l impiedice de la a circula liber. Ideal este sa ai mobila cat mai putina, dar cum nu intotdeauna este posibil, incearca sa o asezi in asa fel incat camera sa nu para dezordonata.

In multe case, elementul central al living-ului este televizorul. Un obicei gresit, dupa cum spun specialistii Feng Shui. Televizorul, calculatorul, combina muzicala si obiectele metalice emit unde electromagnetice care intrerup circulatia Chi-ului. Astazi, nu am putea sa ne lipsim de aparatele electrice si electrocasnice, asa ca nu ne ramane decat sa le asezam intr-un loc mai retras, unde puterea lor ar fi mai mica. In schimb, punctul central al unui living ar trebui sa fie semineul pentru ca focul stimuleaza dragostea si pasiunea, incurajand circulatia energiei vitale. Un semineu intr-un apartament este totusi o priveliste rara, dar exista o solutie. Sa nu uitam ca ne intereseaza nu semineul in sine, ci focul care arde in el. Il putem inlocui, fara a deranja cu nimic echilibrul camerei, cu cateva lumanari mari, asezate in centrul camerei, pe o masuta de cafea sau pe o comoda. Chiar daca nu le putem tine aprinse tot timpul, cateva ore pe zi sunt de ajuns.

Citeste si:  Mic, dar sic

Design-ul camerei ar trebui sa fie realizat in jurul semineului sau, in cazul nostru, in jurul corpului de mobilier pe care vor sta lumanarile. Numarul corpurilor trebuie limitat la strictul necesar pentru a evita aglomerarea camerei. In mod ideal, mobila nu este agatata pe pereti si nici sprijinita de ei. Mai degraba ar trebui sa formeze un cerc in jurul focului, pentru ca toti musafirii sau membrii familiei sa fie la aceeasi distanta de el si sa se poata vedea unul pe altul.

Citeste si:  Animale de companie pentru casa noastra

De asemenea, fiecare persoana care ocupa living-ul ar trebui sa poata vedea usa de intrare in camera, fara a fi nevoita sa se intoarca. Pentru asta, canapeaua si fotoliile trebuie asezate cu fata catre usa si in niciun caz cu spatele catre ea.

Colturile izolate si intunecate impiedica circulatia Chi-ului si distrug echilibrul intregii case. Pentru a evita acest lucru, in fiecare colt asaza cate un lampadar, o pictura cat mai colorata sau o planta vie (una cu frunze rotunde).

Daca living-ul este prea mic, se poate da iluzia de spatiu cu ajutorul unei oglinzi mari, plasata strategic. Totusi, trebuie sa ai grija. Daca sunt asezate gresit, oglinzile pot deveni periculoase pentru echilibrul unei camere. Asaz-o in asa fel incat sa reflecte ceva ce iti face placere sa vezi, de exemplu, o fereastra sau un tablou.

Pe langa Chi-ul care trebuie sa circule cu usurinta, specialistii Feng Shui fac adesea referire la cele doua elemente, Yin si Yang, masculinul si femininul, care trebuie sa se afle in echilibru. Marea majoritate a camerelor sufera de un exces de yang, elementul masculin, dar putem sa le echilibram, adaugand elemente feminine, adica elemente de decor in culori deschise si plante vii. Sunt de evitat plantele uscate, chiar daca arata bine, pentru ca aduc ghinion.

Citeste si:  Covorul, un element de nelipsit

Pentru a atrage prosperitatea, in camera de zi, este bine sa ai un bol cu un peste, un acvariu, cristale, plante cu frunza rotunda sau clopotei. Evita sa tii in aceasta camera plante cu frunza ascutita. Daca ai un cactus in living, aceasta poate fi explicatia problemelor financiare ale familiei.

In final, nu uita sa indepartezi orice obiect care acopera partial intrarea in camera. Usile sunt foarte importante in Feng Shui, caci prin ele intra Chi-ul in camere. De aceea, usile trebuie sa fie libere si deschise. Nu pune o oglinda chiar in fata usii pentru ca ea ar reflecta energia care intra trimitand-o inapoi afara.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.