Florile de gradina ale bunicii

Nu stiu daca si voi ati copilarit la curte. Eu acolo mi-am petrecut primii sase ani din viata si, printre amintirile mele cele mai puternice, ramane cea de natura olfactiva, din gradina bunicii. Florile de gradina ale bunicii erau cele mai frumoase flori din lume, bineinteles. Daca vrei sa-ti amenajezi curtea si ai dubii in privinta soiurilor de flori pe ar trebui sa alegi, sfatul meu este sa incepi cu parfumul: care sunt cele mai parfumate si mai rezistente, flori de gradina?

Citeste si:  Ciorba de limba si mititei de crap

Liliacul, lavanda, trandafirul, crinul, zambila, lacramioara si regina noptii. Iata combinatia mea castigatoare.
Inca din primavara, va inflori liliacul. Are un miros puternic si, in plus, este un arbust care nu necesita ingrijiri speciale. Levantica, atat de utilizata in odorizantele pentru camera, este o planta cu multiple calitati: este folosita in diverse tratamente homeopate, iar parfumul ei te va relaxa in vreme ce va indeparta totodata insectele si moliile. Daca ai o curte mai mare, iti recomand bolta de trandafiri. Trandafirul natural , crescut in curte ramane poate cea mai eleganta si mai parfumata planta. In plus, este o planta foarte rezistenta, care nu va necesita o atentie deosebita.

Citeste si:  Crema de curcan cu porumb si muschi de vitel cu turte de cartofi

Cine ar putea concura cu crinul, atunci cand vine vorba despre intensitatea parfumului? O floare care nu este recomandata in dormitor, din cauza puterii cu care parfumeaza incaperea, nu poate fi decat admirata. Crinul este si o floare desavarsita din punct de vedere estetic. Zambilele, lacramioarele si regina noptii sunt florile care nu trebuie sa lipseasca din nicio curte, indiferent de suprafata ei. Sunt extrem de simplu de intretinut si ofera o priveliste de poveste, prin aspectul lor firav.

Citeste si:  Reducerea costurilor la caldura

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.