Florile uscate – alternativa ideala

Un buchet de flori poate face minuni in orice casa, oricat de intunecata, de aglomerata sau de rece ni s-ar parea. Exista insa si un dezavantaj pentru buchetele de flori naturale pentru ca, desi pline da viata si culoare, ajung in final sa se ofileasca si sa ne umple cu sentimente de tristete si uneori vinovatie. Solutia ideala pentru a evita aceste neajunsuri sunt buchetele de flori uscate, care se adapteaza cu succes in orice tip de apartamnet sau casa, pot supravietui in locurile cele mai ” umbrite ” din acestea, rezista mult timp fara a li se schimba culoarea, nu au nevoie de ingrijire si pot fi combinate foarte divers, realizindu-se in acest mod cele mai imaginative si elegante „opera de arta”

Din pacate, aceste creatii minunate sunt destul de costisitoare si, in plus, s-ar putea sa avem greutati in a descoperi buchetul acela perfect pe care deja il vedem splendid amplasat pe masa din sufragerie, de exemplu. De aceea, un mod ideal de a rezolva aceasta problema si sa obtinem efectul dorit este sa il realizam singure, avind si avantajul de a putea folosi pentru conceperea sa si florile noastre preferate, pe care poate ca, de obicei, nu le gasim in comert, cum este, de exemplu, macul salbatic, si bucurindu-ne in acest fel de frumusetea lor intreg anul, nu doar in perioada specifica de inflorire.

Citeste si:  Barocul in mobilier si decoratiuni

Trebuie sa stiti ca nu chiar toate florile pot fi uscate cu succes, asa ca este posibil sa incercati de mai multe ori fara sa aveti noroc. Daca totusi doriti sa va puneti la lucru imaginatia in acest domeniu, este bine sa incepeti cu plantele care sunt mai simplu de uscat, cum ar fi: imortelele, levantica, trandafirii, frezia, hortensia, coada soricelului, ochiul boului, Veronica spicata, galbenele, piciorul cocosului, craite, albastrele, mac, pin sau chiar spice de grau.

Citeste si:  Supa de rosii cu galuste de branza si gratar cu saramura

Exista doua metode de uscare: metoda naturala si metoda artificiala, care este mai greu de aplicat, necesitind uneori aparate speciale de uscare. In schimb metoda naturala (denumita si „in aer liber”), este cea mai simplu de aplicat, fiind totodata si cea mai economica. Ea consata in dispunerea florilor cu capul in jos (cu inflorescenta in jos si codita in sus), intr-un loc uscat, intunecat si calduros. Lipsa de lumina in mediul de uscare este foarte importanta, deoarece culoare florilor se poate deteriora datorita razelor solare. Timpul in care trebuie sa tinem florile in aceasta pozitie este variabil, in functie de planta, putind dura de la cateva zile pana la saptamani. Inainte de uscare se poate realiza optional si o alta operatie: imbibarea plantelor cu glicerina.

Citeste si:  Alergie la plantele de apartament

Aceasta este recomandata pentru ca plantele sa-si poata pastra o anumita suplete, si astfel sa para cat mai aproape de imaginea lor naturala. Absorbtia glicerinei se realizeaza in felul urmator: se introduc florile intr-o solutie alcatuita din � parti apa calda si � glicerina. Cand apa impreuna cu glicerina au fost absorbite, puteti sa incepeti suspendarea florilor si sa asteptati uscarea normala, la aer.

Sfat: este ideal, daca puteti, sa mergeti sa culegeti singure florile pe care doriti sa le uscati, in acest mod putind sa alegeti chiar dumneavoastra florile perfecte, avind grija sa le selectionati numai pe cele care sunt complet deschise, care nu prezinta semn de boala sau daunatori si a caror nuanta vi se pare cea mai stridenta.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.