Frigarui de miel cu rozmarin si milkshake de capsuni

Degresata si patrunsa de izul rozmarinului, pulpa de miel isi pierde gustul de miel. Cu reteta asta, puteti lesne pacali un om dintre cei care au prejudecata de a nu se hrani cu ovine. Haideti sa ducem de nas si un copil! Copiii nu mananca, separat, fructe, lapte si miere de albine nici picati cu un alt produs al albinelor, ceara. Dar daca toate acestea le agitam laolalta (milkshake asta inseamna, lapte agitat), pe urma le punem intr-o cupa la frigider si le oferim spre consum cu un pai si o umbreluta, povestea se schimba ca prin farmec…

Frigarui de miel cu rozmarin

Citeste si:  Chiftelute suedeze si "ciupercute" turcesti

Frigaruile de miel sau de berbecut ies absolut divine daca infigeti bucatelele marinate de carne pe crengute de rozmarin. Aroma de rozmarin va patrunde din interior si va da un gust deosebit mielului. Marinata pe baza de vin rosu, mustar si menta aduce un plus de parfum si mentine carnea frageda si suculenta.
Un deliciu ce merita incercat, chiar si intr-o zi de dieta.

Ingrediente:
500 g pulpa de miel
100 ml vin rosu
o lingura de mustar
2 linguri de menta proaspata tocata
boia de ardei iute
cimbru uscat
3-4 fire de menta
6-7 crengute de rozmarin
sare, piper.

Mod de preparare:
Carnea o facem bucatele ca pentru frigarui (evident!), indepartand tot ce inseamna grasime. Intr-un bol amestecam vinul, mustarul, piperul macinat, sarea, frunzele de menta, cimbrul si boiaua de ardei. Punem aici bucatile de carne, acoperim vasul si-l bagam in frigider, lasandu-l 3 ore. Bucatile de carne le infingem in crengutele de rozmarin carora le lasam frunzele. Gustul plantei aromate va impregna carnea. Le punem pe gratar, le intoarcem pe toate partile si le stropim, de asemenea pe toate partile, cu marinata ramasa in castorn. Le mancam obligatoriu imediat ce le scoatem de pe gratar.

Citeste si:  Alungarea tantarilor din incapere

Milkshake de capsuni

Ingrediente:
500 g capsuni
600 ml lapte
150 g frisca
2 linguri de miere.

Mod de preparare:
Capsunile sa fie bine coapte, aromate. Ca dotare, ne trebuie un blender sau un mixer. Intai si-ntai punem frisca in blender, il pornim si tinem 1 minut. Inca 1 minut amestecam cu aparatul dupa ce adaugam capsunile. Punem in blender, peste pasta de frisca si capsuni, ce a mai ramas: laptele si mierea. Le amestecam cel mult doua minute. Cam atat. Putem sa umblam la cantitatile de ingrediente daca dorim pasta mai dulce, mai subtire, mai groasa… O turnam in cupe (din cantitatile de mai sus ies cinci cupe a 250 ml) si le lasam sa se raceasca.

Citeste si:  De ce ne ingrasam - partea II

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.