Frigarui de peste cu sos de mango si supa-crema de rosii cu galuste de ricotta

Reteta de supa e adaptata din bucataria italiana. Schimbarea o constituie doar urda, care tine locul branzei numite ricotta. Daca avem ricotta, foarte bine, nu mai adaptam nimic. La frigarui, multe sunt ingredientele aduse din alte zari: ulei de de susan, sirop de artar, curry, mango. Dar cum noi am nascocit salata de boeuf fara boeuf, ne vom descurca, la nevoie, sa preparam si un sos de mango din pere, spre exemplu.

Supa-crema de rosii cu galuste de urda

Ingrediente:
Pentru crema:
500 g rosii
3 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras
1 radacina de patrunjel
ulei
sare, piper.
Pentru galuste:
150 g urda (sau ricotta)
100 g cascaval (sau parmezan)
100 g pesmet
50 g faina
sare.

Mod de preparare:
Radem morcovii, taiem marunt ceapa si ardeiul gras. Toate le punem in ulei sa se caleasca. Dupa cateva minute, punem si rosiile, curatate de coaja, de cotoare si taiate in bucati mici. Lasam cinci minute sa fiarba inabusit si tunam o jumatate de litru de apa. Cand da in fiert, punem si radacina de patrunjel, pe care o vom arunca la final. Condimentam cu sare si piper macinat si lasam 20 de minute la fiert. Strecuram legumele si facem din ele o crema cu blenderul, mixerul sau unealta manuala de storcosit, apoi le amestecam la loc cu zeama… Daca preferam legumele bucati (oricum, sunt mici), putem sa nu mai facem nicio crema.
Vom fierbe galustele separat, intr-o oala cu apa si sare. Radem cascavalul sau parmezanul si il amestecam cu urda sau ricotta, pesmetul si faina. Cand apa fierbe, folosindu-ne de doua linguri, punem galustele in ea. Cand se ridica la suprafata, sunt fierte. Cu lingura pentru spumuit le scoatem si le punem in oala cu supa.

Citeste si:  Lumina in casa ta

Frigarui de peste cu sos de mango

Ingrediente:
1 kg file sau rondele de peste oceanic
Pentru marinata:
50 ml ulei de susan
100 ml ulei de masline
100 ml apa
1 ardei iute
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lamaie verde
50 g ghimbir
sare, piper macinat.
Pentru sos:
3 bucati mango
1 ardei iute
2 lamai verzi
1 lingura praf de curry
50 ml sirop de artar
3 fire de ceapa verde
sare.

Citeste si:  Casa ta sub semnul zodiilor - Dormitorul

Mod de preparare:
Facem marinata din ingredientele trecute mai sus. Ceapa tocata, ardeiul iute facut rondele, usturoiul zdrobit. De la lamaie folosim si sucul, si coaja data pe razatoarea fina. Ghimbirul il radem si pe el. Bucatile de peste le tinem in sosul marinat, la rece, o ora cel putin. Sarea si piperul le vom pune peste frigarui, nu in marinata.

Citeste si:  Casa pentagonala

Preparam sosul de mango. Curatam fructele de coaja, iar pulpa o facem bucati. O treime din cantitatea de pulpa de mango o vom transforma in cubulete. Celelalte doua treimi le pasam si le amestecam, eventual servindu-ne de blender, cu ingredientele celelalte. Ardeiul iute il facem rondele, ca si ceapa verde. Lamaile verzi le folosim exact ca la marinata. Punem in sos si cubuletele de mango pastrate.

Scoatem pestele de marinata si infigem bucatele in betele de frigarui. Il facem la grill sau pe gratar, in curte. Intoarcem pestele pe ambele parti, stropindu-l cu marinata. Servim si mancam pestele alaturi de sosul de mango.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.