Frigarui mediteraneene de legume si muschi de vita in crusta de mustar si nuci

Pentru frigaruile de legume trebuie sa facem un mic efort si sa gasim ceapa verde si salata la fel. Da, e un piculet mai simplu sa le preparam vara, dar daca postul Craciunului vrea sa pice acum si noi vrem sa-l tinem, n-avem incotro. Daca nu vrem sa-l tinem, frigaruile tot sunt bune: garnitura la muschiul de vita cu haina mustar.

Frigarui mediteraneene de legume

Ingrediente:
dovlecei
ardei grasi
ciuperci proaspete
oregano
cimbru
salata verde
1 lamaie
2-3 catei de usturoi
1 ardei iute
1 ceapa verde
patrunjel
menta
100 ml ulei de masline
piper, sare.

Mod de preparare:
Taiem bucati potrivite ardeii grasi, dovleceii si ciupercile si le infigem, alternand, in betigasele de frigarui, pe care le punem pe gratar. Doua-trei minute le rasucim pe toate partile, apoi stropim legumele cu ulei de masline si presaram peste ele cimbru si oregano, varianta uscata. Le mai tinem la fript vreo zece minute, avand grija sa le intoarcem. Cand le luam de foc, trebuie sa fie rumenite, dar inca tari, sa nu le lasam sa se pleosteasca. Le saram si le punem pe un platou pe care am intins un pat de salata verde stropita cu sosul picant la care vom ajunge imediat. Peste ele turnam sosul picant. Iata cum il preparam. Amestecam zeama unei lamai cu o lingura de ulei de masline, ceapa verde taiata marunt, patrunjelul tocat, ardeiul iute facut rondelute, usturoiul zdrobit, piper macinat si sare.

Citeste si:  Cum sa te simti bine in camera ta

Muschi de vita in crusta de mustar si nuci

Ingrediente:
un muschi de vita
100 g mustar
100 g miez de nuca
1 ceapa mare
piper negru, sare.

Mod de preparare:
Muschiul de vita intreg, spalat, curatat de pielita, si presarat cu piper negru macinat proaspat, il punem pe grill si il lasam in pace pana se rumeneste pe o parte, dupa care il intoarcem si il lasam sa se rumeneasca si pe partea opusa. Am preparat amestecul de mustar cu nuca data prin masina de tocat sau pisata marunt in piulita. L-am lasat o jumatate de ora, sa se imbine aromele. Cand muschiul e gata (carnea trebuie sa fie moale la mijloc), il dam cu sare si il ungem bine cu mustar. Il mai lasam doua-trei minute pe grill-ul incins, dupa ce am stins focul, astfel incat mustarul va forma o crusta. Muschiul il scoatem pe o farfurie incalzita, il lasam neatins vreo cinci minute, apoi il taiem felii groase de doi centimetri. Presaram pe ele ceapa prajita solzisori, crocanta.

Citeste si:  Balconul si terasa – gata cu hibernarea!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.