Friptura de iepure cu sos vanatoresc

Nu este pe lume placere mai mare decat vanatoarea? Ba da, aceea de a manca roadele vanatorii. Bine, lucrurile se adapteaza rapid in ziua de azi. Iepurele il putem cumpara si de la supermarket, iar in ce priveste sosul vanatoresc, nu ne trebuie pusca spre a-l avea in farfurie.

Ingrediente
Pentru friptura fezandata:
pulpa si spinarea iepurelui
100 g slanina afumata
o capatana de usturoi
2 linguri ulei
3 linguri otet
un morcov
o radacina de patrunjel
un pahar de vin alb
foi de dafin, boabe de piper, sare
Pentru sos:
o lingura de faina
o lingura de ulei
2 morcovi
o radacina de patrunjel
o ceapa
un pahar de vin alb
un pahar de smantana
o lingurita de zahar tos
o lamaie
sare.

Citeste si:  Cum scoti petele de miere

Mod de preparare:
Deocamdata avem treaba doar cu ingredientele care ne vor fi de folos la fezandarea iepurelui. Pe celelalte nici nu e necesar sa le detinem prin bucatarie, frigider sau camara, veti vedea ca vom avea destul timp sa le achizitionam.

Morcovul si patrunjelul se taie felii si se fierb in circa 200 ml de apa sarata. Dupa vreo 20 de minute adaugam vinul, otetul si boabele de piper si le mai tinem cateva minute la fiert. Se lasa amestecul sa se raceasca bine si se toarna peste carnea de iepure, curatata, spalata si pusa intr-un vas adanc. Se pune la frigider, unde va sta la fezandat doua-trei zile, noi namaiavand grija decat sa intoarcem carnea de pe o parte pe alta de cateva ori zilnic.

Citeste si:  O comoara in adancuri infundata: pivnita de vinuri

Dupa aceasta, carnea se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se unge cu ulei si se pune intr-o cratita in care turnam jumatate din zeama de fezandat. Cealalta jumatate o pastram. Se inabusa la foc mic pana ce se inmoaie carnea, apoi se baga la cuptor, la foc iute, sa se rumeneasca. Se poate manca si rece, caz in care nu mai avem nevoie de sosul vanatoresc.

Pentru cine vrea cu sos vanatoresc: morcovii si patrunjelul se taie felii subtiri si se inabusa in ulei, dupa care se trec printr-o sita. Pasta obtinuta se pune intr-o cratita in care presaram si faina si o dam la foc mic. Dupa 3 minute, se stinge cu zeama ramasa de la fezandat, adaugandu-se foile de dafin, boabele de piper, zaharul ars si stins cu putina apa, sosul in care a stat friptura la cuptor, sare si zeama de lamaie. In aceasta cratita se pune si friptura de iepure si se mai lasa la fiert cateva minute.

Citeste si:  Terasa perfecta

In platou sau in farfuria fiecaruia se asaza mai intai sosul, pe urma carnea si deasupra ei, smantana. Se serveste si se consuma calda, cu cartofi natur si orice salata poftim.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.