Friptura de miel cu sos de menta

Ca tot se apropie sarbatorile de Paste, va prezentam o noua reteta pentru friptura de miel.

Ingrediente:
4 pulpe de miel (partea inferioara, cantarind cam 300 de grame fiecare).
1 ceapa mare.
30 de grame de radacina de ghimbir proaspat (daca nu puteti gasi, o varianta ar fi telina).
Sare.
O lingura de boia.
3 linguri de ulei pentru prajit.
2 linguri de zeama de lamaie.
2 linguri de miere.
2 linguri de menta proaspata taiata.
1 lingura de zahar.
1 lingura de otet.
2 linguri de whiskey.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Indepartati eventuala grasime si piele de pe pulpa, atat cat este posibil. Dati pe razatoare ceapa si ghimbirul si lasati-le intr-un mic bol. Adaugati doua linguri de sare, boia, uleiul, zeama de lamaie si amestecati totul bine. Ungeti o tava sau o cratita, presarati carnea cu sosul de mai sus si, daca mai ramane sos, turnati-l in tava. Acoperiti cratita cu un capac si introduceti la cuptor pentru o ora.

Citeste si:  Cum curatam chiuveta, inoxul, aparatele electrocasnice

Scoateti cratita si ungeti carnea cu miere. Adaugati 200 de ml de apa si reintroduceti vasul la cuptor pentru inca 20 de minute. Scoateti carnea din cratita si lasati-o undeva, unde sa se mentina calda. Turnati 200 de ml de apa si fierbeti sosul timp de 5 minute. Strecurati acest lichid printr-o sita intr-un vas mai mic. Adaugati si menta. Aromatizati, dupa gust, cu zahar, otet si whiskey si turnati sosul peste carne.

Citeste si:  Suruburi eficiente

Friptura de miel astfel facuta se paote servi cu cartofi copti. Spalati cartofii, lasati-i intregi, necuratati si faceti o mica crestatura in ei cu o furculita. Inveliti-l pe fiecare in folie de aluminiu. Tineti-i la cuptor timp de o ora (eventual odata cu carnea de miel). Cand sunt gata, deschideti putin folia, doar la suprafata, lasand cartoful invelit in rest pentru aspect si pentru a se pastra cald.

Citeste si:  Efecte de lumina

Pont:
Daca preferati partea superioara a pulpei de miel, lasati-o la cuptor cu o jumatate de ora mai mult decat partea inferioara. Un pahar de whiskey este binevenit.
Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.