Friptura de vita la cuptor. Frageda de ti se topeste in gura

Daca sunteti ca mine, veti fi uimite sa vedeti ca vita poate fi si altfel decat o talpa. Si mai ales, veti fi uimite de cat de usor este de facut. Singura conditie: sa aveti un termometru de carne.

Ingrediente:
– 1,5 kg pulpa de vita (bucata intreaga)
– Sare si piper proaspat macinat
– O ceapa taiata in patru
– Scobitori
Pentru sos:
– 3 cani de supa de vita
– 4 linguri de faina

Citeste si:  Piftie de curcan si cozonacel cu nuci

Scoateti carnea din frigider cu o ora inainte de preparare pentru a ajunge la temperature camerei. Frecati-o cu ulei de masline si sarati-o si piperati-o. Folosindu-va de scobitori, infigeti bucatile de ceapa in bucata de carne. Puneti termometrul in mijlocul bucatii de carne.
Puneti intr-o tava si setati cuptorul la 150-170 de grade.

Citeste si:  Echilibrul in trei

Lasati la cuptor pana cand termometrul de carne arata 54 pentru in sange, 60 pentru facuta mediu si 65 pentru bine facuta. Scoateti de la cuptor si lasati-o sa se odihneasca pentru 10-20 de minute inainte de a o taia. E important: sucul propriu se va echilibra si se va distribui uniform.

Pentru sos: luati o cana de supa de vita si turnati-o in tava in care ati facut friptura, amestecand sa luati tot ce s-a scurs din carne. Turnati intr-o craticioara si incalziti la foc mediu. Adaugati 3 linguri de faina in supa ramasa (cele doua cani) si amestecati bine. Turnati amestecul in vasul de pe foc si omogenizati. Lasati sa fiarba pana se ingroasa. Adaugati sare si piper.

Citeste si:  Hrana pentru plante

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.