Friptura de vita si tort nemtesc

Multe dintre noi evita friptura de vita pentru ca isi imagineaza ca e imposibil sa obtii o felie de carne frageda si suculenta. Reteta pe care v-o prezentam mai jos este testata si va garanteaza succesul. In plus, maniera de prezentare va va surprinde in mod placut invitatii, cu siguranta. Indrazniti sa renuntati la porc (este si mult mai nesanatos) si adoptati vita.

Friptura de vita
Ingrediente
Pentru friptura:
1 kg pulpa de vita
3 cepe mari
5 morcovi
Doua linguri de otet
Un pahar de vin
2 linguri si jumatata de unt
Foi de dafin, cimbru, rozmarin, piper
Pentru garnitura:
Faina
50 gr unt
75 gr pesmet
Hrean ras
2 albusuri de oua
Sare, piper, rozmarin, oregano

Se taie pulpa de vita in feliute subtiri si se prajesc in ulei de masline. Apoi se scot si se adauga in aceeasi tigaie otetul, vinul, zaharul, foile de dafin, cimbrul, rozmarinul si boabele de piper alb si se lasa sa fiarba bine. Ceapa si morcovii (tocati marunt) se calesc in unt. Se amesteca totul – carnea si legumele – intr-o tava de yena. Se introduce la cuptor, la foc mocnit, pentru doua ore, timp in care se pregateste garnitura.

Citeste si:  Sfaturi de casa

Se amesteca intr-n vas mare faina cu untul, pesmetul, hreanul ras, albusurile. Se bat bine si se adauga la sfarsit doua, trei prafuri de sare, piper dupa gust, putin oregano si rozmarin. Apoi, in mana, se ia din compozitie si se modeleaza in forma ca de gogoasa. Aceste gogosele se pregatesc in baie de aburi. Se asaza pe un platou feliutele de vita cu legumele si cu gogoselele de hrean. Pofta buna!

Citeste si:  Alegere vopsea

Si cum vine weekendul, ce-ai fi sa-i indulcesti pe cei dragi cu un desert nou? Iti propunem un tort nemtesc.

Tort nemtesc

Ingrediente
Pentru blat:
2 ouaT
Trei linguri de zahar
Trei linguri de faina
O picatura de bicarbonat stins cu trei linguri de apa fierbinte.

Pentru crema:
4 oua
500 gr branza quark (poate fi inlocuita cu urda)
150 gr zahar
Doua pachetele zahar vanilat
4 pliculete de gelatina
500 ml frisca de casa
Compot de caise.

Bati albusurile spuma si adaugi, treptat, zaharul, dupa care pui si galbenusurile, faina si bicarbonatul. Dupa ce ai obtinut o compozitie de aluat, o intinzi intr-o tava unsa cu unt si o asezi la cuptor, unde o lasi timp de 20 de minute la foc mic.

Citeste si:  Deserturi cu fructe de sezon: clafoutis de cirese si spuma de caise cu zmeura

Dupa ce ai dizolvat gelatina, o pui pe foc, la bain-marie.

Separi ouale. Albusurile le bati bine impreuna cu zaharul vanilat si apoi le amesteci cu branza quark. Pui spuma cu branza si frisca peste gelatina din oala (dupa ce s-a intarit putin). La sfarsit, dupa ce blatul a fost lasat la racit, il tai in doua bucati, intre care intinzi un strat de crema, apoi bucatele taiate marunt din compotul de caise si iar un strat de crema. Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.