Friptura de vita vietnameza

Aud multe gospodine plangandu-se ca nu stiu sa prepare vita, ca orice i-ar face, ramane ca o talpa. Iata o reteta asiatica bazata pe o marinata care va fragezi carnea.

Ingrediente

Pentru marinata
– 600 de grame de carne de vita slaba taiata in cuburi
5 catei de usturoi
1 lingura de zahar
1 lingura de sos de stridii (se gaseste la Mega Image sau Carrefour, la raionul de exotisme)
1 lingura de ulei de susan
1 lingura de sos de soia

Vinegreta
O jumatate de lingura de otet de orez
1 lingura jumatate de zahar
1 lingura jumatate de sare

Citeste si:  Pere coapte, cu nuci, miere si scortisoara

Sos
Zeama de la o lime
O jumatate de lingura de sare
O jumatate de lingura de piper proaspat macinat mare

Salata
O ceapa rosie mica, taiata pestisori
O punga de salata amestec (tip masticanza sau spanac baby, nasturel etc)
2 rosii taiate felii
1 lingura de ulei de rapita.

Mod de preparare

Marinati carnea cel putin o ora. Cele mai bune rezultate, mai ales daca nu aveti tocmai carnea de vita ideala, le obtinem daca o lasam peste noapte. Amestecati usturoiul, sosul de stridii, zaharul, sosul de soia si uleiul de susan.

Citeste si:  Lambriuri

Pentru vinegreta, combinati otetul de orez cu sarea si zaharul. Ar trebui sa aiba un gust echilibrat acru-dulce-sarat.

Feliati ceapa si puneti-o intr-un castronel. Presarati peste un sfert din cantitatea de vinegreta si bagati la frigider pentru 10 minute.

Puneti verdeturile de salata si feliile de rosie pe un platou si lasati deoparte.
Pregatiti sosul amestecand zeama de lamaie cu sarea si piperul intr-un bol micut.
Incingeti un wok sau o tigaie intinsa la flacara mare. Cand e foarte fierbinte, adaugati o jumatate de lingura de ulei si, cand incepe sa fumege, adaugati jumatate din cantitatea de carne si lasati-o sa se prajeasca timp de doua minute, inainte sa agitati tigaia ca s-o intoarceti pe cealalta parte. Mai lasati-o timp de 1-2 minute si repetati cu cantitatea de carne ramasa.

Citeste si:  Cum sa aducem linistea si relaxarea in dormitorul nostru

Puneti carnea peste stratul de salata si rosii. Stropiti totul cu vinegreta ramasa, iar deasupra carnii puneti ceapa rosie pestisori pe care ati pus-o in frigider in prealabil. Serviti cu sosul de lime alaturi.


Un comentariu
  1. toate se prepara cu zahar. Super. Cancerigenul secolului. Motivul pentru care suntem obezi, dependenti de orice se mananca, avem cancer si murim devreme. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.