fbpx

Găluşte cu mac

Un desert usor de facut si delicious, specific austriac. Se pare ca Imparateasa Maria Tereza era o consumatoare impatimita a acestor dulciuri.

Ingrediente:
250 de grame de faina.
Lapte.
10 grame de drojdie.
10 grame de zahar.
Sare.
1 galbenus de ou.
30 de grame de unt.
100 de grame de gem de prune (sau orice alt sortiment preferati). Se pot folosi si prune intregi, cu tot cu sambure.
1 lingura de rom.
Scortisoara.
50 de grame de seminte de mac.
60 de grame de zahar pudra.
60 de grame de unt.

Citeste si:  Ciorba de dovlecei cu orez, macaroane vanatoresti si sarmale in foi de sfecla

Puneti faina intr-un bol mare. Incalziti laptele si adaugati in el drojdia si zaharul, apoi turnati totul peste faina. Puneti sarea, galbenusul si 60 de grame de unt. Framantati totul pana cand compozitia devine un aluat moale. S-ar putea sa mai fie nevoie de putin lapte. Va puteti opri atunci cand daca impingeti o lingura pe sufrafata lui, aluatul revine la forma initiala. Acoperiti cu un prosop si lasati bolul intr-un loc cald timp de o ora.

Citeste si:  Ciorba de potroace de curcan si biftec Gemisto

In acest timp, amestecati gemul cu romul si scortisoara. Separati aluatul in 12 portii egale. Puneti cate o lingura de gem in mijlocul fiecarei portii de aluat si modelati in forma de galusca. Puneti galustele pe o tava tapetata cu faina si mai lasati-le timp de 25-30 de minute.

Puneti apoi galustele la fiert in apa usor sarata si fierbeti-le timp de 6 minute pe o parte, apoi intorceti-le si lasati-le alte 6 minute pe cealalta parte. Se servesc acoperite cu seminte de mac, unt topit si zahar pudra. Sunt o minune.

Citeste si:  Targul de mobila mai "verde" ca niciodata

Pofta buna!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.