fbpx

Gustari pentru copilasii intre 1-3 ani

Please select a featured image for your post

Cat de mult ai asteptat sa creasca putin puiutul tau si sa ii poti varia mancarea, pentru a-i oferi cat mai multe papici colorate si sanatoase. Dar pusa in fata faptului implinit, esti de multe ori in pana de idei si nu stii exact ce e mai potrivit pentru un copilas cu varsta intre 1 si 3 ani. Noi iti venim in ajutor cu idei de retete pentru aceasta grupa de varsta, astfel incat si cel mai mofturos copilas sa pape tot din farfurie. Frigarui colorate Trebuie sa stii ca bebelusii sunt atrasi de culorile vii, asa ca incearca sa vii in intampinarea „mofturilor”, pentru a fi sigura ca mananca tot din farfurie. Pentru frigaruile multicolore ai nevoie de 2 felii de paine toast, 2 felii de cascaval, un ardei rosu, o frunza de salata verde, o feliuta de piept de pui, putin unt sau branza topita.
In primul rand prajeste puiul pe gratar sau in tigaie de teflon, fara adaos de grasime. Apoi, taie feliile de paine bucatele, spala bine legumele si taie-le in forma in care ai taiat painica, taie apoi carnea. Unge bucatelele de paine cu putin unt sau branza topita si aseaza deasupra o bucatica de pui, una de ardei rosu, putina salata si o felie de branzica. Daca iti este mai usor, foloseste scobitori pentru a cladi frigaruile, atentie insa, sa fie din cele pentru copii, care au varfurile fie rotunjite, fie prevazute cu diverse figurine.
Citeste si:  Curatare vase
Pont: pentru ca micutul sa mestece carnea cat mai bine, ai grija sa o tai de-a lungul fibrei. Fursecuri cu miere E un lucru bine cunoscut: copiii iubesc biscutii si fursecurile, iar cele mai sanatoase fursecuri sunt indubitabil cele facute in casa. Pentru fursecurile cu miere, ai nevoie de 3 linguri de miere naturala, 2 oua, un borcanel de 250 grame de smantana, 4 linguri de unt, 400 gr de faina, un pliculet de zahar vanilat, o priza de sare.
Citeste si:  Anunt: Vand casa!
Topesti untul si il amesteci cu smantana, mierea, sarea, zaharul vanilat si ouale batute ca pentru omleta. Se adauga treptat faina si se framanta un aluat mai moale decat cel de cozonac. Aluatul se da la rece o jumatate de ora, apoi se intinde cu ajutorul unui sucitor intre doua folii de celofan. Cu ajutorul unui paharel, decupeaza fursecurile pe care le asezi intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Fursecurile se coc la foc mic, pana cand capata nuanta aurie specifica fursecurilor.
Citeste si:  Avem copil adolescent. Cum isi aranjeaza camera?
Pont: mierea cumparata de la apicultori este cu siguranta cea mai sanatoasa si singura cu adevarat naturala. Cea mai simpla metoda de a verifica daca mierea este sau nu naturala este sa verificati daca pe borcanel este inscriptionat termenul de valabilitate, intrucat mierea 100% naturala nu are termen de valabilitate. Pentru ca micutul tau sa fie si mai fascinat de fursecurile cu miere, incearca sa folosesti forme cat mai variate atunci cand le tai. Ai grija insa sa decupezi fursecuri potrivite pentru marimea manutei copilasului tau, astfel incat sa ii fie cat mai usor sa le manuiasca.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.