fbpx

Home-office – un concept modern

Conceptul de „home-office” reprezinta un fenomen in continua ascensiune in sfera configurarii spatiului rezidential. Folosita la parametrii superiori sau doar ocazional, aceasta functiune constituie o zona aparte a casei. Configurarea sa in incinta acestui spatiu se raporteaza la o serie de legaturi si consecinte al caror grad de realizare genereaza, prin directa proportionalitate, nivelul de confort al locuintei.

Biroul nu se suprapune cu zona de noapte si nici nu trebuie sa altereze traseul corespunzator acestui spatiu. Aflat in vecinatatea zonei de zi el poate comunica generos cu livingul printr-o transparenta totala care implica desfintarea zidului de separare sau a usilor de acces ori profitand de avantajele unor usi glisante.

Daca din considerente de natura constructiva sau pur-grafica, spatiile celor doua functiuni se afla intr-un raport de continuitate planimetrica, atunci in perspectiva vizuala ele trebuie definite in mod corespunzator.

Citeste si:  Bezele perfecte

Pentru ca atat la nivelul planurilor laterale cat si in ceea ce priveste planul de baza al livingului, stilul ambiental configurat in spatiul acestei locuinte a generat o uniformitate evidenta, in scopul segregarii celor doua zone s-a recurs la cateva artificii artistice.

Daca placile de parchet care intregeau baza-suport a livingului erau dispuse la un ungi de 45۫ fata de amprenta la sol a elementelor constructive: stalpi, pereti, in zona biroului placile sunt dispuse pe directie perpendiculara la planul vertical de intersectie al celor doua functiuni, sustinind configurarea longitudinala a compozitiei.

In plus, o marca suplimentara a diferentierii celor doua spatii in sens vizual o constituie covorul cu dimensiuni reduse amprentat pe suprafata pardoseii. Tesut cu fir lung, vopsit intr-o nuanta suava de crem, el confera stabilitate compozitiei si contureaza puternic planul de baza.

Citeste si:  Cum sa te simti bine in camera ta

Din punct de vedere cromatic, amenajarea este conturata in aria culorilor neutre, care genereaza o atmosfera bazata pe liniste si confort vizual. Finisajul mobilierului accentueaza un duo cromatic, senzual prin contrastul nuantelor care il definesc: maro si crem.

Canapeaua tapitata cu material textil pune in raport doua culori pamantii cu rezonante profunde in plan afectiv. Natura se reflecta simbolic in designul pieselor de mobilier, generind stari de spirit si ambiante al caror fundament este armonia proceselor din natura.
Spatiul biroului este unul simplu fara a fi anost, cordial fara a parea jovial.

Biroul din lemn cu finisaj maro, expresie a unei abordari obiective, reprezinta elementul „cheie” al amenajarii. Cu blat orizontal si spatii de depozitare el constituie piesa de mobilier conceputa in sensul insusirilor practice. El nu ocoleste insa exprimarea estetica si se incadreaza alaturi de celelalte elemente in predefinirea unui stil modern, relevat in note personale.

Citeste si:  5 trucuri necostisitoare pentru a conferi un aer nou locuintei tale

Peretii, ca suprafete uniforme, de fond sunt decorati cu un ansamblu de etajere si piese de mobilier cu fronturi opace. Politele sunt ocupate de obiecte ornamentale simple si elegante, construind, prin jocul liniilor, imaginea unei compozitii dinamice dar si echilibrate.

Spatiul interior rezervat acestei functiuni este unul luminos, in care ochiul percepe obiectele cu usurinta, iar dozajul luminii este echilibrat pentru buna desfasurare a activitatilor intelectuale.
Biroul reprezinta o functiune distincta a casei, iar amenajarea sa urmareste principiile de amenajare corespunzatoare.

Un comentariu
  1. Un concept modern si foarte practic si foarte frumos. si eu visez ca atunci cand voi avea o casa sa-mi amenajez un spatiu pentru birou in ea. mi se pare foarte chic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.