Idei pentru a folosi ouale rosii ramase de la paste

Please select a featured image for your post

Inainte de Paste, toate gospodinele isi calculeaza cam cate oua trebuiesc vopsite, ca sa ajunga si de ciocnit si de mancat si eventual de impartit la musafiri. Dar hai sa recunoastem ca niciodata socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, asa ca, de cele mai multe ori, dupa Sarbatorile Pascale ramanem cu destule oua rosii in cosulet. Si eu ma numar printre gospodinele carora nu le iese numaratoarea, asa ca doresc sa va ofer cateva idei pentru a folosi ouale rosii pe care le avem. Clasicele oua umplute
O fi unul dintre aperitivele cele mai uzuale dar asta nu il face cu nimic mai putin delicios! Pentru oua umplute nu ne trebuiesc foarte multe ingrediente:
– 8-10 oua fierte tari (in cazul nostru, ouale rosii de la Paste)
– 50-75 gr de pateu de ficat
– maioneza (300 gr)
– smantana (un borcanel de 250 gr)
– sare si piper dupa gust
Taiem ouale pe lung si le scoate galbenusurile. Amestecam separat galbenusurile, pateul de ficat, 3 linguri de smantana, 3-4 linguri de maioneza si potrivim dupa gust de sare si piper. Cu aceasta compozitie, umplem jumatatile de oua si le asezam separate pe un platou. Din restul de maioneza si smantana, facem un sos pe care il potrivim cu un praf de sare si il turnam peste oua. Le putem orna cu masline, cu ardei in otet sau castraveciori murati. Vor fi un deliciu!
Citeste si:  Tendinte tot mai noi in iluminat

Cartofi frantuzesti
Desi francezii sunt renumiti pentru cartofii prajiti ? ?French fries? ? se pare ca mai au ei un mod special de a gati cartofii – cartofi frantuzesti. Pentru aceasta specialitate frantuzeasca, ne sunt necesare:
– 5-6 cartofi albi mari
– 10 oua fierte tari
– 400 gr smantana
– 200 gr cascaval ras
– sare, piper, alte condimente
Procedura e foarte simpla: fierbem cartofii in coaja, in apa cu un praf de sare. Ii decojim, ii taiem cubulete sau rondele. La fel taiem si ouale marunt, amestecam smantana cu sarea si condimentele dupa gust. Incepem sa cladim, intr-un vas rezistent termic, uns in prealabil cu unt: un strat de cartofi, unul de oua, peste care turnam smantana si cascavalul ras, apoi alt strat de cartofi si tot asa pana la terminarea ingredientelor, avand grija sa punem deasupra cascaval. Introducem vasul la cuptor cca 30 de min, la foc iute. Nu veti regreta nici o secunda ca ati folosit ouale ramase de la Paste!
Citeste si:  Retete de post
Salata de oua si telemea
O delicatesa atat la aperitiv cat si la un mic dejun copios, salata de ou si telemea se face in doi timpi si trei miscari!
Avem nevoie de:
– 8-10 oua fierte tari
– 400 gr telemea (dulce sau sarata, in functie de gusturile fiecaruia)
– 300 gr smantana
– sare
Dam ouale prin razatoarea mica, la fel procedam si cu branza telemea. Apoi incepem sa cladim: un strat de telemea, unul de ou, unul de smantana si tot asa, pana la terminarea ingredientelor, astfel incat sa incheiem tot cu smantana. Se poate orna in functie de imaginatia fiecaruia cu rosii sau ardei gras (va fi o nebunie de culori). Se da la rece 30 de minute si gata e salata!

Citeste si:  Indeparteaza pete de grasime

Sper ca ideile noastre v-au fost de folos si cine stie, poate la anul faceti intentionat mai multe oua rosii!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.