Idei pentru o casa ordonata

Please select a featured image for your post

Multi dintre noi ne trezim dimineata cautand diverse obiecte prin casa, negasindu-le si sfarsind prin a pleca nervosi la serviciu. La intoarcere, aceeasi poveste, pana cand incercam sa ne organizam putin si sa facem ordine prin lucruri. Spre surprinderea noastra insa, intr-o zi doua, aceeasi poveste se repeta, si asteptam cu disperare week-end-ul pentru gasi o ordine in lucrurile noastre. Avand o locuinta destul de mult timp, mai ales una ai carei proprietari suntem, reusim sa adunam destul de multe lucruri, unele mai folositoare, altele mai putin, toate insa indispensabile. Ce ne facem insa cand casa devine mult prea mica pentru multitudinea lucrurilor pe care le avem si ne gasim in situatia anterior descrisa? Ei bine, cei mai multi probabil ca au si gasit solutia..aproape imposibil de realizat pentru multi la vremuri de criza, aceea de a se muta intr-o casa mai mare. Totusi, exista si varainte de compromis care nu numai ca ne fac locuinta sa para si sa fie mai incapatoare, dar mai ales mult mai eficienta si mai placuta. Prima ideea pentru a ne ordona casa – Fiecare lucru in incaperea lui! Chiar daca spatiul nu ne prea permite, trebuie sa incercam sa fixam niste locatii ale lucrurilor noastre, in functie de locurile in care le folosim cel mai frecvent. De pilda, nu vom tine niciodata trusa de machiaj in living, caci stim prea bine ca masuta de toaleta se afla in dormitor. Asta ar trebui sa ni se para la fel de natural ca si a tine periuta de dinti in baie, desi nu de putine ori ne trezim ca am lasat uitata cate o pensula sau un fard pe raftul de la bilioteca.
Citeste si:  Intretinere mobila
A doua idee – Tot ceea ce e necesar, la indemana. In cazul in care esti o persoana foarte ocupata pentru care casa e doar un loc in care dormi, mai mult decat ai vreme sa te relaxezi, atunci e bine ca lucrurile sa iti fie mereu la indemana. Astfel, dulapul de haine nu trebuie in nici un caz sa fie plasat in locuri prea in departate de dormitor uneori chiar in interiorul acestuia. Daca spatiul va permite, puteti chiar amenaja un dressing in care sa se afle mai toate lucrurile necesare unui outfit. De la accesorii la pantofi si pardesiu, totul trebuie sa fie pe cat posibil mai aproape unul de altul. Astfel, nu veti mai pierde timp alergand de ici colo incercad sa gasiti piese care sa se asorteze si mai ales nu veti mai fi tentate sa lasati unele lucruri la nimereala.
Citeste si:  Cuptoare electrice
A treia idee – Cutiile. Oricat de ciudat ar parea, cutiile de depozitare nu sunt necesare doar atunci cand ne mutam. Dimpotriva, spatiile de depozitare oferite de cutii se pot dovedi adesea idei foarte bune pentru a pastra lucrurile de care nu avem neaparata nevoie dar pe care totusi nu vrem sa le aruncam. De aceea, o buna idee de a elibera unele dintre locurile dealtfel dezordonate e aceea de selecta tot ceea nu folosim si de a le depozita in diverse locuri mai greu accesibile din casa. De pilda, toate hainele care au iesit din tendinte pot astepta revenirea modei undeva intr-un colt al dressing-ului intr-o cutie frumos legata, la fel cum jucariile copiilor pot si ele fi adunate si depozitate acolo. Mai mult, orice alt obiect casnic sau nu poate fi depozitat in cutiile decortative care se gasesc in forme foarte variate in comert. A partra idee – Nu pastra chiar totul. Desigur, o casa ordonata presupune sa o si mentinem curata. Se impune asadar ca din cand in cand, fie ca ne place sau nu, sa mai renuntam la unele lucruri. De la cursuri din facultate la jucarii care deja si-au trecut varsta, la ambalaje pastrate pentru ca arata bine sau la hainele cumparate de mama, gasim ceva care sa poata fi aruncat. Desigur, cheia succesului in ca gasi motivatia aruncarii e mereu de a inlocui ceva aruncat cu ceva nou. Incercati insa sa nu va ghidati mereu dupa acest principiu si sa va bucurati de spatiul eliberat odata ce ati mai scapat de ceva vechituri.
Citeste si:  Decoratiuni dormitor
In fine, a cincea idee – Solutiile ingenioase. Cum nu foarte multi ne putem lauda cu locuinte de dimensiuni impresionante, e bine sa ne gandim si la moduri in care putem sa valorificam spatii pe care deltfel nu le folosim. Rafturile sunt foarte bune in acest sens, la fel si sertarele. Mai mult, un cuier pozitionat pe colt sau chiar cateva suporturi pot salva mult in spatiile ocupate. Una peste alta, cel mai bine e sa incercam sa ne adaptam locuinta propriilor nevoi. Daca vrem o casa ordonata, nu ar trebui sa ne fie prea greu sa o obtinem.


3 Comentarii
  1. legat de ideea cu pastratul. majoritatea doamnelor au in casa o gramada de ustensile de bucatarie mai mult sau mai putin utile. Va sfatuiesc sa luati o mare parte din ele si sa le puneti intr-o cutie mare.Timp de 2 luni luati din cutie strict ce va trebuie iar la sfarsit veti descoperi cate „nimicuri „inutile raman in cutie , lucruri care sunt acolo doar pt a ocupa spatiul.

  2. greu cu casa ordonata…cand ai un copil[sau mai multi] dar macar asa cum ai scris Cristina,sa incercam sa avem totusi o organizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.