Incearca un tiramisu veritabil!

Este un desert care vine din insorita Italie. Amestecul rafinat de espresso, lichior si piscoturi este parte a specificului venetian, in timp ce deliciosul Mascarpone vine din Lombardia.

E o prajitura care a inceput sa fie des intalnita in meniurile restaurantelor si in rafturile cofetariilor, insa de putine ori respecta reteta autentica. De multe ori, am dat peste frisca in compozitia acestui desert in loc de mascarpone, ceea ce este o adevarata blasfemie. Daca si tie ti s-a intamplat sa fii dezamagita, incearca un tiramisu veritabil.
Ingrediente:

Citeste si:  Alegere culori

200 de grame de zahar.
4 galbenusuri de ou.
40 de mililitri lichior Amaretto.
500 de grame branza Mascarpone.
250 de grame piscoturi limba de pisica (marca Savoiardi se gaseste usor).
2 cesti de espresso racit.
2 linguri de cacao pentru ornare.

Crema: zaharul si galbenusurile se bat pentru cel putin opt minute. Apoi se adauga jumatate din cantitatea de Amaretto si intreaga compozitie se amesteca cu Mascarpone.
Intr-un vas de portelan se pune un strat de piscoturi inmuiate intr-o ceasca de espresso. Peste piscoturi, se adauga un strat de crema. Apoi din nou piscoturi si apoi se adauga si cealalta ceasca de espresso si ce a mai ramas din Amaretto. La final, se mai pune un strat de crema, intinzandu-se cu grija. Deasupra, se imprastie cacao.

Citeste si:  Ciuperci umplute cu parmezan si prajiturele cu ketchup

Pont: este bine ca prajitura sa fie lasata peste noapte sau macar sase ore la frigider.


4 Comentarii
  1. Stiu ca sunt delicioase… dar cred ca nu prea ai cum sa le faci in casa. ce este foarte misto la inghetata italiana este consistenta. Sunt usor cremoase. Eu am mai incercat sa fac inghetata in casa, dar se simte gheata in ea, se fac mici cristale si parca strica tot farmecul. Nu stiu daca m-am facut inteleasa asa cum trebuie.

  2. e o prajitura excelenta. exista in comert si varianta mai rapida si cred ca si putin mai ieftina a prajiturii, ceva gen \”instant\”, dar asta e cea autentica. desi bubuie decalorii ( cred ), ma mai risc uneori si mai \”gust\” si eu di aceasta delicatesa. e irezistibila! daca la alta\\ele pot rezista, la asta e foarte greu. poate ca nici nu vreau sa rezist de multe ori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.