Indulceste-l cu un desert catalan

Este un desert simplu de facut, poate nu foarte popular la noi, insa credem ca niciodata nu avem destule deserturi.

Ai nevoie de:

– 250 ml lapte.
– 250 ml frisca.
– O lamaie (de fapt, ai nevoie de coaja unei lamai, nu rasa insa).
– 160 grame zahar.
– 5 galbenusuri.
– O lingura de amidon de porumb (faina de porumb, a nu se confunda cu malaiul).
– 1 baton de scortisoara.

Laptele si frisca se pun intr-un vas pe foc. Preferabil, unul de teflon sau unul in care sa nu exista sansa de „prindere”. Se adauga 20 de grame de zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara. Se lasa la o flacara medie, pana cand incep sa fiarba. Dupa primul clocot, se indeparteaza de pe foc.

Citeste si:  Trips & tricks - rosiile

Se bat galbenusele intr-un bol. Separat se amesteca 60 de grame de zahar cu amidonul de porumb si se adauga peste oua. Folosind un tel, se „bate” amestecul obtinut pana cand compozitia are consistenta unei creme. Coaja de lamaie si batonul de scortisoara sunt scoase din lapte. Amestecul de lapte si frisca se pune iar pe foc, la flacara mica, si se adauga crema de oua incet. Se lasa pe foc pana cand compozitia devine mai groasa si mai cremoasa.
Se imparte totul in 4-6 castronase de servit. Se pastreaza la racit. Cel mai bine ar fi sa stea peste noapte in frigider.

Citeste si:  Avem copil adolescent. Cum isi aranjeaza camera?

Cu o ora inainte de servire, incalziti 100 de grame de zahar in 100 ml de apa la flacara mare. Amestecati continuu in timp ce zaharul se caramelizeaza si prinde o culoare maronie. Luati vasul de pe foc si puneti-l in apa rece pentru cateva minute. Turnati apoi cate o lingura de caramel deasupra fiecarui castronas. Se serveste rece. Se poate folosi si zahar brun pentru caramel.

Citeste si:  Camere mici decorate cu fonduri la fel de mici

Pont: daca veti la indemana si un pahar de Sherry sec, desertul catalan vi se va parea si mai delicios.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.