Inedit: tort vegetarian cu conopida si gulas cu struguri

Tort vegetarian cu conopida

Ingrediente:
> Pentru aluat:
• 175 g de faina alba
• 75 g de margarina
• sare
• o jumatate de lingurita de boia dulce
• o jumatate de lingurita de cimbru uscat
• 3 linguri de apa
> Pentru umplutura:
• o conopida mica
• un broccoli
• o ceapa
• 30g de margarina
• o lingura de faina
• 250 ml de lapte
• 75g de cascaval
• sare, piper, boia dulce
• jumatate de cub de concentrat de legume

Mod de preparare:

Pentru a pregati aluatul, framanta ingredientele intr-o masa omogena, pe care intinde-o pe o forma unsa cu ulei. Inteap-o cu o furculita si coace-o in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 20 de minute. Fierbe buchetelele de conopida si de broccoli cu ceapa taiata rondele pentru 10 minute, in apa sarata. Intre timp, topeste margarina si adauga faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce faina a prins o culoare aramie, stinge cu lapte si adauga jumatatea de cub de concentrat dizolvata in apa calduta. La final, adauga jumatate din cascavalul ras, sare si piper dupa gust. Asaza apoi legumele pe aluat, toarna sosul peste ele si orneaza cu restul de cascaval ras. Introdu din nou vasul in cuptorul preincalzit si mai lasa 10 minute la foc mic. Apoi pudreaza tortul cu boia dulce si mai lasa-l in cuptor inca 5 minute, cu flacara stinsa.

Citeste si:  Cum gatim pestele in mod sanatos?

Gulas cu struguri

Ingrediente:
• 400g de carne de vitel
• 3 linguri de ulei
• o ceapa verde
• 100g de morcovi
• 100g de patrunjel
• 150g de boabe de struguri
• 60g de faina
• un ou
• zeama de la o lamaie
• tarhon.

Mod de preparare:

Toarna uleiul intr-o cratita pe foc, adauga carnea taiata cubulete si caleste-o pana isi schimba culoarea (devine alba). Pune apoi piper, sare si putina apa. Intre timp, curata morcovii si patrunjelul si taie-le feliute subtiri. Ceapa trebuie taiata rondele, iar boabele de struguri pe jumatate si sa le scoti samburii.Cand carnea este aproape fiarta, adauga legumele. Peste toate presara o lingura de faina, lasa-le pe foc pana se rumenesc si apoi adauga aproximativ un litru de apa. Din faina ramasa, ou si putina apa fa cateva galuste pe care fierbe-le separat, in apa cu sare. Cand carnea este fiarta, adauga galustele in gulas si lasa sa fiarba impreuna cam 10-15 minute. Adauga apoi, boabele de struguri, zeama de lamaie si tarhonul tocat.

Citeste si:  Trucuri ieftine pentru o casa racoroasa

Rechin cu usturoi si miere

Ingrediente:
500 grame cotlet de rechin
o capatana de usturoi
3 linguri ulei de masline
o lingurita jumatate de miere de salcam si 2 lingurite de zahar brun
sare, ghimbir, piper alb
2 linguri vin alb

Mod de preparare
Se calesc in aceeasi tigaie ghimbirul (taiat rondele cu o grosime de un deget) si usturoiul. Se tin la foc mic pana se rumenesc, dupa care adaugi carnea de rechin, mierea si lingurile de vin. Se calesc aproximativ patru, cinci minute pe fiecare parte si se adauga o jumatate de cana de apa. Trebuie mentionat faptul ca intotdeauna carnea de rechin este foarte frageda, ceea ce inseamna ca va trebui sa ai mare grija cand o intorci, pentru ca exista riscul sa se faramiteze. La sfarsit, se adauga sarea si piperul dupa gust. Se serveste cu garnitura de orez cu legume. Pofta buna!

Citeste si:  Retete cu leurda

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.