Inghetata de capsuni

Daca suntem in sezonul capsunilor, rasfatati-va familia cu inghetata de capsuni. Prepararea de inghetata de capsuni este simpla si, in loc de smantana sau frisca, se poate folosi iaurt.

Ingrediente:

* 500 ml lapte
* 250 g zahar
* 5 oua
* 1 lingurita esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat
* 500 g capsuni
* 100 g frisca

Citeste si:  Cum sa decorezi peretii fara sa ii revopsesti

Mod de preparare:

Amestecati (cu mixerul) ouale cu zaharul si laptele, pana se omogenizeaza bine. Fierbeti la bain-marie – atentie! – doar pana incepe sa se ingroase compozitia.

Cand s-a racit, adaugati frisca, esenta de vanilie si capsunile. Amestecati din nou cu mixerul. Turnati compozitia intr-o casoleta cu capac, ca sa nu se formeze ace de gheata, si puneti-o in congelator. Lasati sa stea 3-4 ore.

Citeste si:  Ce bem vara asta?

Mai dati o data prin mixer. Ornati cu capsuni proaspete.


Un comentariu
  1. Acuma is inplina actiune cu inghetata, doar ca nu stiu macar aproximativ cat ar trebui sa o tin la bain-marie. Adica nu prea stiu cum ar trebui sa arata cat de groasa..mie mi separe destul de moale. si inca nici nu sa incalzit e asa mai rece…ouale erau din frigideer,laptele iar…le tin pe foc de vreo 10 minute, 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.