Inghetate de mai multe feluri si frisca

Nutritionistii recomanda sa nu mancam prea rece vara, nici prea dulce tot anul. Ne vom face ca nu i-am auzit. Din start va vom spune o tehnologie aplicata in procesul de preparare al tuturor inghetatelor. La congelator, crema trebuie sa stea cel putin trei ore. O data la trei sferturi de ora, vom scoate recipientul si vom amesteca la crema respectiva. Ca sa nu se formeze cristale de gheata.

Cum facem frisca

Frisca e indispensabila pentru inghetata, fie ca o incorporam in crema, fie ca o punem separat, deasupra cupei de inghetata. Si absolut orice inghetata merge servita cu un gogoloi de frisca pe dansa. Iar daca tot vrem sa mancam inghetata de casa, atunci sa fie si frisca de casa! Prepararea ei necesita un efort nesemnificativ.

Ne trebuie: 0,5 kg smantana proaspata si cat mai grasa, 4 linguri de zahar pudra si un plic de zahar vanilat. Daca n-avem mixer, folosim telul sau doar furculita. Smantana o batem neaparat rece, dupa ce am tinut-o cateva ore in frigider. O punem intr-un castron racit si el si o batem la viteza mica, daca utilizam mixerul, pana vedem ca incepe sa creasca. Adaugam treptat zaharul pudra si pe cel vanilat, crescand viteza mixerului sau a mainii. Cand compozitia s-a facut spuma, e gata. O punem la frigider. In caz ca frisca ne trebuie in amestec cu o alta crema, nu o s-o batem pana la capat. Putem opri o parte din ea s-o folosim in amestec si o parte pentru ornament. Pe aceea o facem mai umflata.

Citeste si:  Ciocolata de casa

Inghetata de mure

Ingrediente:
500 g mure
1 lamaie
200 g frisca
150 g zahar pudra
2 oua
sare.

Mod de preparare:
Separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare. Din zeama de lamaie punem o lingurita si pastram restul. Mai batem albusurile un minut impreuna cu zeama de lamaie. Punem apoi in aceasta compozitie zaharul pudra si batem pasta cu mixerul pana ce zaharul se dizolva. Adaugam restul de zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si frisca. Zdrobim murele in blender (sau le pasam manual), apoi le amestecam cu pasta de albusuri. Bagam crema la congelator.

Citeste si:  Alungarea tantarilor din incapere

Inghetata de pepene galben

Ingrediente:
1 pepene galben
200 g frisca
2 linguri zahar pudra
o jumatate de lamaie.

Mod de preparare:
Taiem pepenele, ii indepartam coaja si semintele. Miezul il facem bucati, apoi il facem pasta cu blenderul, mixerul sau furculita. Fiind moale, merge foarte bine si cu furculita. Pasta aceasta o amestecam cu zaharul pudra si zeama de lamaie, apoi cu frisca. O bagam la congelator.

Citeste si:  Lipsa de spatiu

Inghetata de ciocolata

Ingrediente:
200 ml lapte
100 g zahar
400 g frisca
10 g pudra de cacao
50 g ciocolata
3 oua
sare.

Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem la foc mediu laptele, zaharul, pudra de cacao si un praf de sare. Amestecam. Batem galbenusurile a trei oua (albusurile nu ne trebuie) si apoi turnam din lichidul de pe foc peste galbenusuri. Pasta rezultata o turnam, la randul ei, in cratita. Amestecam la foc mic pana ce se ingroasa. Stingem focul. Cat lichidul e fierbinte, punem in el ciocolata facuta bucati si amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa sa raceasca pana la temperatura camerei si incorporam frisca in aceasta pasta. O punem la congelator.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.