Invata sa faci pizza rapida

Please select a featured image for your post

Pizza este una dintre cele mai apreciate preparate ale bucatariei italiene si din pacate, incetul cu incetul, a fost transformata de cultura moderna intr-un preparat de tip fastfood. Daca stam sa ne gandim ca la origine pizza avea doar un blat subtire, sos de rosii, mozarella si busuioc, e destul de greu sa intelegem cum am putea numi pizza junk food. Dar daca ne gandim la o bucata de pizza cu cel putin 3 feluri de mezeluri sau carnaciori, cu ou, cascaval si o tona de ketchup sau maioneza, cu siguranta ca intelegem de unde i se trage renumele. Junk food sau nu, pizza este preferata tuturor, insa majoritatea iubitorilor de pizza prefera sa o cumpere mai degraba decat sa o faca in casa. Un blat rapid. Primul pas pentru a prepara pizza acasa este sa inveti sa faci aluatul de pizza. In mod normal, poti face un blat fosrte simplu, din faina, drojdie, putina sare si putina apa. Daca insa nu iti place sa framanti aluat, si te inteleg pentru ca nici mie nu imi face nici un fel de placere, poti sa apelezi la un aluat foarte rapid, facut din felii de franzela. Tot ce trebuie sa faci este sa ungi o tava cu unt, apoi sa iei felii de paine, de preferinta toast pentru ca sunt perfect patrate, sa le inmoi putin in lapte si sa le asezi una langa alta in tava, astfel incat sa obtii un blat perfect.
Citeste si:  Proceduri de siguranta pentru inundatii
Ce punem pe pizza? Indiferent de toppingul pe care il alegi pentru pizza ta, este neaparat sa ai si o branza care sa le tina pe toate impreuna. Pizza traditionala are mozarella, insa daca esti o pofticioasa, afla ca mozarella nu are un gost deosebit, este chiar fada, insa se foloseste pentru pizza pentru ca ii da culoare. Se pare ca traditionala pizza margherita a fost conceputa pentru a simbolzia culorile italiei: alb – mozarella, verde – busuioc, rosu – sos de rosii. Asa ca, alege pentru pizza ta cascaval de orice fel, preferatul tau. La fel de bine poti folosi si branza telemea sau branza de burduf, sau in lipsa de altceva, chiar si felii de branza topita.
Citeste si:  De ce in dungi?
Sosul pentru pizza. Sosul de rosii sau sosul de pizza se poate prepara foarte usor, folosind bulion de casa sau din comert, amestecat cu o ceapa tocata marunt si bineinteles multe ierburi aromate, in special busuioc. Daca nu ai chef sa prepari sosul pebtru pizza, foloseste sosurile gata facute, din comert, sau pur si simplu o salsa pentru nachos. Mai mult, cine spune ca e neaparat ca pizza trebuie sa fie cu sos de rosii. Profita de faptul ca iti faci propria pizza, acasa, si pune-i ce toping vrei: sos de branza, sos de iaurt, sos de maioneza etc.
Citeste si:  Tapetul, o alegere din nou la moda
Toppingul preferat. Daca te gandeai la varianta potrivita pentru a combina mancarurile tale preferate: puiul la gratar, fructele exotice si ouale fierte, o pizza facuta in casa este varianta ideala. Nu spune nimeni ca trebui sa faci numai pizza consacrata, margherita, calzone, hawai sau canibale, poti sa pui pe pizza tot ce iti doresti. Iti place hot-dog-ul? Pune pe pizza ta favorita crenvusti si de ce nu, combina-i cu felii de ananas sau mandarine. Poti pune pe pizza resturile de la friptura de pui sau gratarul de porc de ieri. Daca vrei o pizza vegetariana, nu trebuie sa te gandesti cu groaza ca urmeaza sa toci legumele, apeleaza la pungile cu legume congelate, pe care le pui direct peste pizza, pui cateva felii de cascaval si o dai la cuptor. In loc de cascaval, poti folosi un ou batut pentru a tine compozitia sau pentru un plus de savoare si gust, le poti folosi impreuna.


Un comentariu
  1. Daca nu ai timp sa faci aluat, si nu vrei nici sa folosesti franzele poti sa cumperi de la magazin blaturi pentru pizza gata facute, si adaugi apoi ce iti place. E insa neaparat ca blaturile cumparate sa fie proaspete, altfel strici celelalte ingrediente degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.