Living in verde si burgundy

Se ia o persoana epuizata de munca fizica si psihica depusa de-a lungul intregii zile, o persoana dinamica, dornica de experimentare, care nu lasa modernul de-o parte si al carei suflet este mereu tanar, se adauga un living croit pe masura nevoilor si cerintelor acesteia si se obtine combinatia perfecta.

Un living modern, in culori care te vor fascina prin simplitatea lor si totodata prin complexitatea imaginii pe care o formeaza atunci cand vin in contact una cu alta. O ambientare in linii moderne ale carei subtilitati surprind esente traditionale, modelate sub alte forme si infatisari astfel incat produsul final sa fie unul nu numai „in tendinte”, ci si unul cu legaturi profunde intre prezenta sa si radacinile fiintei tale.

Sa ne concentram atentia asupra locului de relaxare. Acesta trebuie sa „bifeze” si casuta adosata cerintei „confort”, „calitate” sau chiar si „magnet pentru prieteni”. Sa fie o canapea alba sau crem, nuante calde, intime, usor de integrat ansamblului pe care dorim sa il realizam in acest caz.

Citeste si:  Flori de octombrie

Un joc de corpuri pufoase, unele mai rotunjite, altele mai ascutite la varfuri, ele iau nastere sub forma unor perne – saltea, ce dau canapelei aerul modern pe care dorim sa il imbratiseze intreaga ambientare. Si ce-ati zice de niste perne jucause, unele intr-un verde crud ce-ti aminteste de campurile incalzite sub razele calde ale soarelui de primavara si altele care schimba esenta cromatica, asa cum este o perna burgundy evidentiata prin contrastul luminos-intunecat, extrovertit – introvertit.

Sa nu ne oprim aici! Pentru ca aceasta perna are nevoie de un complementar, o piesa exterioara capabila sa o sustina in plan estetic si sa fie pe deasupra si functionala, optam pentru doua fotolii la fel de confortabile ca si canapeaua, caci se afla sub acelasi semn, acelasi design. Fotoliile pot fi animate prin prezenta unor perne acoperite cu acelasi verde crud prezent pe canapea, imaginea astfel formata putand fi citita ca raspuns la motivul propus la nivelul canapelei.

Citeste si:  Depozitarea lucrurilor

Masuta din living, redusa ca inaltime, este confectionata din lemn avand o culoare care ramane in sfera intima, in care este cuprinsa intreaga amenajare. Pe aceasta masuta, stau vesele doua vase ceramice, marturie pentru obiceiurile si obiectele traditionale, vechiul ulcior modificat estetic, abstractizat, adus sub principiile moderne. Cu marginile lui pronuntate, vechiul vas traditional a fost parca supus unor forte ce l-au aplatizat, ramanand azi sub forma unei farfurii ornamentale. Daca am pornit cu aceasta dualitate cromatica, este musai sa mergem cu ea mai departe spre elementele decorative. De aceea, pastram „ulcioarele” verzi, iar farfuria devine vizibil conturata prin alegerea unei nuante de burgundy.

De ce sa ne oprim aici? Daca tot am gasit o combinatie cromatica pe placul nostru, care sa realizeze pentru noi tot ceea ce am prezentat in introducerea acestui material si cum locul de luat masa comunica liber cu zona livingului, de ce sa nu marcam aceasta adiacenta, conlucrare in plan estetic si totodata diferentierea functionala? Pentru ca fotoliile din zona de zi au fost alese intr-o nuanta de burgundy, scaunele diningului vor pastra aceeasi cromatica. Ansamblul lor se va profila pe fondul verde reprezentat de unul dintre pereti si in rest plutind in masa de alb cremos cu care au fost acoperiti peretii si pardoseala. Aceasta din urma este realizata dintr-o placare cu placi ceramice sau placi din piatra naturala.

Citeste si:  Infrumusetare gradina

In rest, multa, multa lumina, ferestre generoase, a caror frumusete este surprinsa sau nu dincolo de niste perdele transparente tesute cu fir alb.

Daca tu esti acea persoana despre care am vorbit la inceput, daca ai regasit in aceste randuri dorintele si nevoile tale, atunci schimba vechea ambientare a livingului tau cu cea pe care ti-am descris-o aici in detaliu. Succes!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.