Livingul tau – loc de odihna si relaxare

Intr-o lume in care viteza isi pierde ordinul de marime, in care procesele si fenomenele se succed cu repeziciune, intr-o lume a progreselor inregistrate in toate domeniile de activitate, dinamismul si energia devin primordiale. Depasind bariera somnului, a odihnei, psihicul si fizicul functioneaza ca un tot unitar, ca un mecanism infailibil. Si atunci fiecare secunda de relaxare capata o importanta colosala, confortul nu cedeaza in fata functionalului, ci ii intareste prezenta si armonizeaza cu acesta pentru a ne sustine in maratonul vietii. Suna dramatic, nu-i asa?

Dar privind cum timpul zboara cu o viteza fantastica, modificarile structurale ale materiei se petrec tot mai repede, cum vestile si evenimentele nu mai au aceeasi rezonanta ca altadata, cand te rupeai chiar si pret de o secunda pentru a-ti exprima macar surprinderea, cum toti cauta raspunsuri si solutii simple la probleme tot mai complexe, intelegi cat de mult te schimbi si tu zi de zi pentru a te putea adapta la acesta lume. Si aceasta adaptare presupune un consum de energie care trebuie refacut si suplinit rapid, de aceea casa ta ocupa un rol marcant in acest proces de refacere fizica si psihica iar odihna isi gaseste radacinile in propriul tau camin.

Citeste si:  Pericole necunoscute pentru animalutele noastre

Un living confortabil inseana o amenajare de calitate care pune pret pe cromatica, pe firea si personalitatea beneficiarului, pe materiale, texturi, pe legaturile care se stabilesc intre aceste elemente.
Din punct de vedere cromatic nuantele pamantii sunt considerate a fi adevarati conectori intre mediul articficial – construit si cel natural. Daca la acestea se adauga si o importanta deosebita in studierea si alegerea elementelor de mobilier si a celor ornamentale, rezultatul nu poate fi altul decat cel scontat – de confort, energizare, relaxare, refacere fizica si psihica.

Pentru fond lucram cu nuante de crem sau bej, aplicate pe suprafete uniforme, „sincere”, cu minime accente grafice.
Corpurile de mobilier sunt reprezentate de volume generoase, continui, completate si cu elemete punctuale: fotolii, taburete, poufuri. Opteaza pentru o canapea modulara in forma de „L” incarcata cu saltele pufoase si ferm incorporate, care asteapta sa te detensioneze. Pentru un plus estetic, dar si practic, canapeaua poate fi decorata cu o serie de perne ornamentale, in nuante apropiate sau contrastante si cu dimensiuni diferite.

Citeste si:  Limbajul florilor

Ca un artificiu decorativ daca vrei sa dai canapelei tale un look nou sau doar sa il improspatezi pe cel vechi, poti apela cu succes la puterea de transformare pe care o are un set de perne asupra unei piese de mobilier de acest tip. Daca vrei sa schimbi radical look-ul canapelei tale, ia in considerare posibilitatea unei retapisari.
Masuta din living pastreaza inaltimea redusa a canapelei si ramane in sfera naturalului prin combinatii de culori pamantii in asocieri lemn-metal. Masuta poate avea decupata o suprafata centrala de dimensiuni mari, pastrand intacti cativa centimetri de pe contur. Aceasta „scobitura” este apoi reumpluta cu un panou decorat cu placute ceramice smaltuite. Imaginea capata un aer sofisticat si interesant. Masuta poate sustine cateva obiecte decorative, cum ar fi un ansamblu de lumanari parfumate, organizate intr-un suport de lemn. Amenajarea este completata cu taburete taiate in linii drepte, corpuri prismatice si cu alte elemente ornamentale.
Pardoseala se realizata din parchet laminat in tonuri mai inchise decat nuanta canapelei.

Citeste si:  Chiftelute de curcan cu bacon

Lumina naturala sustine intreaga compozitie accentuand raportul echilibrat cu mediul inconjurator. Se creaza o imagine de zi si una de noapte, fiecare cu punctul ei forte, cu accente specifice si cu impresii pe care le imprima in mod diferit asupra obeservatorului. Lumina artificiala este actorul principal intr-o secventa de noapte, ea fiind raspunzatoare cu atmosfera generata si cu rezultatul pe care intreaga ambientare reuseste sa il accentueze asupra starii fizice si psihice. Spoturi, lampadare, veioze, toate contribuie la realizarrea unui iluminat optim, care nu ingreuneaza aspectul estetic ci il completeaza armonios.

Te-ai trezit, ai muncit, ai alergat in bataia timpului, acum, seara, e vremea sa te odihnesti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.