Locuinta ta de vara e la tara?

Se intampla sa avem case la tara in care cel mai mult timp de sedere il petrecem vara. Dar, si in apartamente sau case de la oras, mai ramane cate o camera pe care n-are rost sa o incalzim cand locuirea ei ar necesita incalzire, si atunci de ce sa n-o folosim exclusiv in sezonul cald?

Normal ca n-o sa zugravim intreaga casa de doua ori pe an, in culori care cadreaza mai bine cu anotimpurile reci si cu cele cu temperaturi blande. Atunci, ne croim cu amenajarile de vara pe casa in care stim ca vom petrece niste zile bune de concediu plus weekendurile sau ne cream in locuinta stabila o oaza buna pentru vremea caniculei.

Citeste si:  Plante de baie

Draperiile lungi si inchise la culoare sunt prea sobre. Trebuie unele in culori vesele, care sa permita patrunderea luminii naturale. Aerisirea cat mai deasa a camerelor e obilgatorie, chiar daca sunt prevazute cu aer conditionat.

Culorile recomandate pentru zugravit sunt, evident, cele deschise: galben, portocaliu, roz, vernil, bleu. Utilizeaza-le cu incredere, uni sau in combinatii, chiar daca pe timp de iarna nici nu te-ai fi gandit la ele.

Nu-ti trebuie sifoniere in care sa pastrezi paltoane. Lasa incaperilor cat mai mult spatiu, in dauna mobilierului masiv. Nici covoarele groase, cu designul lor clasic, nu dau bine. Trebuie mai multe covorase imprastiate in fiecare camera, de culori diferite, dar asortate cu mobilierul si zugraveala. Piesele de mobilier sa fie mici si practice si dispuse astfel incat sa permita acces nestanjenit catre ferestre sau balcon. Nu pune pe pereti poze vechi, batranesti, de familie, ci fotografii color, cu oameni veseli, aflati in vacanta, cu peisaje sau locuri pe care astepti cu placere sa le revezi. Orice obiect care inseamna suvenir de vacanta (siraguri din melcisori de mare, scoici, ceramica) e bun sa umple care n-au o alta intrebuintare: pervazele, comodele, rafturile.

Citeste si:  Cand catelul nu-i cuminte... II

Florile si alte plante sunt esentiale intr-o casa de vara. Odorizantele vor fi exceptate de la treaba aici, tot mirosul trebuie sa fie natural. In vaza, pune flori astfel incat lungimea lor care iese la vedere sa o depaseasca pe cea a vazei si sa para ca florile se revarsa pe de laturi, intr-o explozie vegetala. Daca nici vara n-ai de unde sa alegi flori, atunci cand mai ai? Sa fie in toate culorile posibile si de toate soiurile.
Daca toate-acestea fi-vor invatate si puse in practica, in caz ca nu te afli chiar in concediu in casuta ta de vara, iti va veni o pofta de plecat in concediu de nestavilit!

Citeste si:  Doua retete de tarte cu capsune

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.