Locul intim – obligatoriu intr-o locuinta!

Daca viata ta este agitata si adesea pare iesita de sub control, exista o solutie la indemana pentru a te simti mai bine. Creeaza-ti un refugiu, un locusor al tau, micut, intim, in propria locuinta pentru a te retrage in liniste, pentru a te relaxa, a citi o carte, fara sa fii distrasa de nimic din exterior. Toti trebuie sa avem un mic sanctuar al nostru. Face bine la inima, la minte, la privire. Vei fi placut surprinsa sa observi cat de usor se topesc toate grijile intr-un loc neintinat. Daca ai norocul sa locuiesti intr-o casa cu o arhitectura veche, atunci va fi si mai simplu. De obicei, acestea au cotloane sub stresinile de pod, care pot deveni adevarate locuri secrete si care iti pot garanta mediul privat de care ai atata nevoie. Insa, daca locuiesti intr-un apartament modern, atunci va trebui sa depistezi tu singura unde anume ar putea exista locul acesta.

Citeste si:  Infrumusetare gradina

Spatiul acela privat despre care vorbesc, nu trebuie sa fie de dimensiuni mari, ci din contra. Conditia principala este sa existe in jurul tau cateva dintre obiectele de decor dragi tie. Daca ai o lumina tocmai buna pentru lectura, loc sa asezi o carte si semnul din ea, un fotoliu foarte confortabil si o masuta pe care sa-ti asezi cana cu ceai, atunci visul tau a devenit realitate. Adauga acestei retete o muzica de calitate si cateva lumanarele si nimic nu iti va mai distrage atentia. Nu trebuie sa te plangi mereu, nu lasa stresul sa puna stapanire definitiv si iremediabil pe viata ta. Este atat de usor sa ne detasam un pic, sa ne venim in fire, sa stam putin de vorba cu noi insene. Alegerea iti apartine in totalitate, asa ca nu pot decat sa sper ca ai facut-o pe cea corecta.

Citeste si:  In cautarea cadoului perfect

Daca intrebi pe cineva ce si-ar dori sa faca in timpul acela liber, in care in jurul lui nu este nici distractie, nu sunt nici prieteni si nici forme de relief seducatoare, atunci, probabil, cel mai frecvent raspuns va fi: sa citeasca. O ora nesfaramata in niciun fel, dintr-o bucata, in care o carte, un pahar de vin si o muzica in surdina sa fie singura varianta posibila. Fara variabile, fara surprize. Uita-te atent in jurul tau acasa. Ai un astfel de loc: unde soneria telefonului sa nu fie auzita si nici buzz-urile de la calculator? Cand este ultima data cand ti-ai permis un asemenea lux? Este important ca in campul tau vizual sa existe o fereastra. Daca in fata ferestrei, exista o gradina sau macar ramurile unui copac inalt, atunci cu atat mai bine. Aceasta vedere nu iti va distrage atentia, ci, din contra, va avea efectul opus: acela de a te relaxa. Langa fotoliu este indicat sa exista o masuta mica, atat cat sa incapa o lampa, o carte si o ceasca. Nu ai nevoie de altceva, asa ca investitia va fi minora. Poti adauga si un taburet pentru a-ti intinde picioarele si o patura pufoasa din mohair, pentru perioada mai rece a anului.

Citeste si:  Miros neplacut din dulapuri

Acesta este secretul obtinerii armoniei de care ai nevoie. Sa nu te surprinda daca vei motai in scaunul tau, pentru ca relaxarea pe care ti-o induc astfel de momente depaseste imaginatia noastra. Totul este asa cum trebuie, nimic nu lipseste dintr-o lume care iti va parea dintr-odata perfecta. Avem nevoie de noi insene mai mult decat de oricine, iar pentru a nu ne pierde pe drum, sugestia este aceasta: locul meu secret si bine pazit. Trage telefonul fix din priza, inchide-ti mobilul, stinge calculatorul si vorbeste cu tine. De fapt, nu, nu vorbi! Asculta-te!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.