fbpx

Macaroane cu branza

Este o reteta clasica, la indemana oricui, indiferent de experienta intr-ale bucatariei. Dureaza cam 50 de minute- o ora si gata! Vei avea in fata o farfurie cu paste delicioase! Azi va prezentam insa o noua varianta de a le prepara, in cazul in care v-ati plictisit de cea veche.

Ingrediente
¾ de cana de pesmet
2 linguri de unt topit
O jumatate de pachet de macaroane
2 linguri de unt
1 ceapa mica taiata
1 lingura de faina
Sare si piper
¼ lingurita mustar
1 cana si jumatate de lapte
2 cani de branza rasa

Citeste si:  Qatar bucataria din desert

Incalziti cuptorul in prealabil la 175 de grade. Ungeti tava, puneti pesmetul intr-un castronel si amestecati-l bine cu untul topit. Fierbeti macaroanele in apa cu putina sare, timp de 8 sau 10 minute, avand grija sa ramana al dente. Scurgeti-le de apa, apoi puneti-le in tava unsa anterior.

In timp ce fierb pastele, caliti ceapa in unt topit, pana cand se inmoaie, timp de aproximativ 5 minute. Apoi adaugati faina, sarea, piperul, mustarul, avand grija sa aveti o compozitie omogena. Turnati si laptele. Amestecati constant timo de aproximativ 10 minute. Apoi luati vasul de pe foc si amestecati compozitia cu branza, pana cand aceasta se topeste. Turnati totul peste macaroane, apoi presarati untul amestecat cu pesmet.
Tineti la cuptor pana cand se formeaza deasupra acea crusta aurie, specifica. Cam 20 de minute ar trebui sa dureze.

Pofta buna!

Un comentariu

Lasă un răspuns la MarinaAlina82 Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.