fbpx

Mancaruri cu legume: Placinta cu dovlecei

Legumele nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Cand vine vorba de retete simple, dar gustoase, zarzavaturile au puternice valori nutritive si calorice si constituie o importanta sursa de energie pentru organism. De aceea ar trebui sa profitam de propietatile benefice ale legumelor si sa le folosim la fiecare masa. Dovleceii nu au un continut foarte ridicat de vitamine, insa reprezinta un aditiv natural de baza pentru completarea meselor obisnuite. Cu putina creativitate, o reteta simpla cu dovlecei se poate transforma intr-o mancare delicioasa si satioasa.

Citeste si:  Pui cu menta si rozmarin si reteta de salam de vara

Ingrediente:

250 g orez cu bobul rotund
4 dovlecei (pentru 6 portii)
200 g unt
3 oua
10 rosii cherry
2 linguri seminte de pin
1 legatura marar
1 legatura patrunjel verde
2 linguri smantana
1 praf de sofran
1 ceapa verde
Sare si piper

Mod de preparare: Orezul se spala, se opareste doua minute in apa cu sare apoi se strecoara si se seaza intr-un vas mic de yena uns cu unt. Adaugi 100 g unt taiat bucatele si il introduci in cuptorul bine incins circa 10 minute. Trebuie sa amesteci din cand in cand pana este absorbit untul sau eventuala apa ramasa dupa strecurat. Intre timp, cureti dovleceii, ii treci prin razatoare cu ochiuri mari, ii storci de zeama si ii amesteci cu restul de unt moale, ouale batute, smantana, ceapa si verdeata tocate marunt, praful de sofran, sare si piper dupa gust. Se toarna apoi compozitia peste blatul de orez, se niveleaza, se adauga rosiile cherry taiate pe jumatate si semintele de pin. Se introduce vasul din nou la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Cand placinta cu dovlecei e bine rumenita, se taie in bucati mari si se serveste alaturi de un pahar de vin alb.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.