Manierele elegante la masa: ghidul vinului (I)

Ce vin se potriveste la diferite feluri de mancaruri?

Daca mai inainte la curtile regale si in societatile alese existau norme stricte si reguli de servire referitoare la ce vin se serveste la un anumit fel de mancare, astazi acest lucru se face dupa propria dorinta si gust.

De aceea, sfaturile de mai jos nu trebuie socotite a fi reguli, ci mai degraba niste recomandari bazate pe niste imbinari gustative maxime.

Citeste si:  Mic, dar sic

Vinul convine majoritatii meniurilor cu bucate din peste, carne, pasare. Ideala se socoate combinatia vin – cascaval/branzeturi.

tipuri de vina

Totusi, se pot da unele recomandari generale de imbinare a mancarurilor si vinurilor, si anume:

&nbsp&nbsp&nbsp• Spre finele pranzului, se recomanda de servit un vin rosu. Sunt, de asemenea, recomandabile si vinurile licoroase.

&nbsp&nbsp&nbsp• Vinurile seci albe si rosii pot fi servite pe intreg parcursul pranzului, dar e mai bine de servit toata gama vinurilor.

Citeste si:  Birou organizat si original

&nbsp&nbsp&nbsp• Dupa cafea ar fi binevenit vinarsul, rachiul, tuica, lichioruri calitative.

tipuri de vina


6 Comentarii
 1. BUN ARTICOLUL. LA NOI, MAJORITATEA FEMEILOR AU IMAGINEA VINULUI DIN DAMIGEANA, DE LA NUNTA.
  PREA PUTINE STIU CE SA ALEAGA , ATUNCI CAND MERG INTR-UN RESTAURANT.ASTA IN CAZUL IN CARE NU LI SE PARE…UN LUX SA MEARGA INTR-UNUL.

 2. Daca omu bea la fiecare fel de mancare cate un vin unde mai ajunge? se duce de rapa omenirea asta.
  decat asa mai bine mananci un singur fel decat sa mananci mai multe si vinuri deamproastelea.

 3. pai da, mananci doar o carne, da daca mai ai si aperitiv si tu nu vezi ca fata asta zice in articol la fiecare fel de branza si cascaval cate un vin? unde s=a mai pomenit asa ceva?

 4. Nu cred ca exista vre-un meniu care sa contina 7 feluri de brnza……si 7 feluri de vinuri potrivite pt acele tipuri de branza
  Pt fiecare tip de branza, se potriveste un anumit tip de vin…poftim logica explicata!
  :)))))))

 5. Probabil la tine in sat, andreea, barbatu bea un litru de vin la fiecare fel de branza…….. dar aici la noi, noi suntem mai eleganti, bem o jumatate de pahar si nu mai mult, fara intrecerea masurii! Poate tu esti obijnuita cu un bautor langa tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.