fbpx

Metode ingenioase de depozitare

Cel mai dificil lucru, cand vine vorba de locuinta, este sa gasesti spatii de depozitare, iar imaginea de ansamblu sa ramana estetica. Sunt totusi cateva metode eficiente, care pot imbina placutul cu utilul, astfel incat tu sa-ti poti mentine spatiile generoase si sa dai chiar si un plus de personalitate caminului tau.

1. Scara interioara multifunctionala
Vrei sa ascunzi toate brosurile, revistele si CD-uri? De-a lungul unei scari interioare, pe rafturi. Cum? Usile glisante montate pe sine sunt solutia ideala. Verifica faptul ca le poti insuruba pe placajul deja existent. Exista acum metode foarte eficiente, flexibile ÅŸi accesibile pentru a-ti crea propria biblioteca cu usi glisante.
Rezultatul: Efect garantat! Pe scurt, usile glisante sunt formula ideala pentru cei care nu doresc sa vada întotdeauna rafturile doldora!

2. Biroul-fantoma
Un birou de doar 1 m² pentru salvarea spatiului intr-un apartament de bloc. Si-asa camerele sunt atat de micute, nu ai nevoie si de aerul rece si lipsit de intimitate pe care il da, inevitabil, un birou. Deci, daca ai acasa o nisa de 80 cm, cu 60 cm adancime si un dulap organizat, iti poti imagina acest birou. Cum? Nisa se instaleaza intr-o adancitura a dulapului, la 75 cm de sol. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa existe rafturi de 30 cm adancime. Nu uita si de sertarasele compartimentate pentru a-ti depozita foarfece, creioane, stampile, etc.

Citeste si:  Birou organizat si original

Rezultatul: un birou ascuns intr-un dulap, ideal pentru spatii care nu sunt foarte generoase. Evident, cea mai mare adancitura a dulapului va fi destinata depozitarii hainelor, astfel incat poti adauga cateva rafturi pentru a-ti aseza cat mai multe articole vestimentare.

3. Cuierul-pom
Vrei sa-ti expui gama completa de genti de mana, care reprezinta o adevarata opera de arta, in special cand sunt asezate laolalta? Acum este posibil si acest lucru. Dovada! Cum? Se instaleaza o stinghie de metal si carlige la inaltimi diferite. Unde vei aseza acest cuier-pom? Ei bine… exact acolo unde iti trece prin cap, nu exista nicio regula! Intr-un colt al locuintei, chiar si in mijlocul camerei sau la intrare. Pentru ca nu trebuie sa aiba o radacina extraordinar de mare, iar barele sunt, in general, reglabile.

Citeste si:  Retete de sufle

Rezultatul: ai descoperit in sfarsit o idee care se ridica la inaltimea asteptarilor pentru depozitarea gentilor, palariilor si chiar a colierelor.

4. Rafturi din aluminiu
Oh, da! Vrei sa ai spatii de stocare in incaperea cea mai folosita: in bucatarie. In acelasi timp, vrei sa fie o camera cu personalitate. Provocator, nu-i asa?!

Cum? In primul rand, opteaza pentru rafturile din aluminiu (sunt solide, pot sprijini fara probleme cratitele, oalele, farfuriile, paharele etc). Pentru masa din bucătărie insa, este de preferat ca blatul sa fie din lemn, la fel ca si cutiile pe care le poti improviza sub aceasta, pentru un plus de spatiu de depozitare. Mai sunt si peretii, pe care poti aseza carlige si tije de care sa agati servete, site, linguri de lemn sau accesorii de ceai.

Citeste si:  Eleganta din fier forjat

Rezultatul: creeaza un decor cu stil, demn de restaurantele chic.

5. Balconul cu carti

Construieste-ti un zid de dulapuri pe balcon. Cum? Pe pereţi aplica la fiecare 30 cm rafturi de lemn. Le poti picta pe toate in alb pentru a crea iluzia de un fundal uniform si poti depozita aici carti, poze, dictionare.

Rezultatul: aceasta mica inovatie va da senzatia de spatiu pentru „livingul mare” de 32 mp, in timp ce ofera si ravnitul spatiu de stocare esential.

Un comentariu
  1. Recomand si rafturile/ politele suspendate! Am cea mai frumoasa bucatarie, plina de flori, pe doua polite lungi, puse pe un perete! printre ele, toate prostioarele dragalase si inutile pe care le cumpar stiind exact ca doar o sa incurce locul.Acum, si-au gasit si ele rostul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.