Mica gradina unicolora

De obicei balcoanele si gradinile pe care le vedem la tot pasul sunt pline de flori in toate culorile si de toate formele; dar sa spunem ca am vrea o terasa deosebita, care sa atraga toate privirile si sa incante prin originalitate. Ce e de facut atunci? Poate ca e cazul sa va ganditi la un aranjament mai special, cum ar fi… un balcon cu flori unicolore! Va puteti alege o culoare care sa va reprezinte, care sa va faca sa va simtiti bine, si astfel balconul sa devina locul ideal de petrecera a timpului liber, locul de recreere. Puteti alege o culoare in functie de starea pe care doriti sa v-o induca: albastru va face sa va simtiti linistita, rosu stimuleaza creatia.

Citeste si:  Mobila transparenta

Iarna, de exemplu, puteti alege flori in nuante de galben care sa va „incalzeasca” balconul si, mai ales, inima, cum ar fi: daliile galbene, galbenelele (ale caror flori pot fi folosite si in medicina naturista), pantofiorii galbeni, siminocul sau margaretele, flori care aduc soarele in suflet.

Vara alegeti flori in nuante de albastru si violet, care confera balconului o incantatoare senzatie de racoare si prospetime, cum ar fi: gentiana, muscatele violet, clematitele soiul Gipsy Queen, clopoteii si toporasii. In acest fel balconul poate deveni oaza de liniste si racoare pe care v-o doriti, aparindu-va impotriva caldurii insuportabile de afara. Dar de ce sa nu va decorati balconul cu flori in culoarea dumneavoastra preferata: sa zicem…roz. In acest caz imbogatiti-va casa cu sporul-casei, condurasi, muscate roz, regina noptii, trambita luminoasa soiul Madame Galen, verbine roz, garofite sau nemesia. Sau poate ca preferati culoarea rosie. Atunci ar fi bine sa folositi plantele ale caror flori va ” aprind ” imaginatia: cercelusi si muscate rosii, azalee, regina noptii, bromeliile, roscuta, Lisa harnica rosie sau chiar urzica decorativa, care, desi nu are flori rosii, se incadreaza in culoare prin frunze.

Citeste si:  Casa ta, o jungla pentru copil

Lista poate continua aproape la nesfarsit datorita bogatiei si diversitatii de culori si de nuante ale plantelor ornamentale. Nu uitati: o singura culoare poate fi oricand o alternativa la gradinile si balcoanele clasice cu variate culori, o alternativa prin care sa va creati o terasa invidiata de vecini, apreciata de prieteni si a carei culoare sa va imbratiseze din toate colturile.

Citeste si:  Trenduri in design: curba atemporala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.