Mici trucuri cu oglinzi pentru amenajari inedite

Unul dintre accesoriile de baza in orice locuinta, este oglinda. Acest mic detaliu magic si indispensabil totodata are si el micile lui secrete. Nu poti atarna o oglinda la intamplare, daca doresti o armonie perfecta a locului. Oglinda da senzatia de spatialitate, de lume paralela si se poate regasi in hol, in sufragerie, in camera copilului tau sau in baie. Trebuie doar s-a asezi in asa fel incat reflectia ei sa fie un coltisor demn de luat in calcul pentru a se dubla. Din punctul meu de vedere, oglinzile din fata ferestrelor sunt minunat pozitionate si asta pentru ca se va crea iluzia unei a doua ferestre, unei a doua privelisti din natura. De asemenea, in fata unui coltisor din incapere, in care arhitectura casei tale este interesanta, este un alt loc ideal. Vorbim despre o arcada din lemn masiv sau despre un glasvand. Aceasta pozitionare va crea echilibrul necesar unei case. Dar sa le luam in ordine.

Primul loc care iti trece prin minte ca are nevoie de o oglinda este, bineinteles, baia. Cea mai intalnita varianta si cea mai recomandata, ramane oglinda de deasupra chiuvetei. Este practic si la indemana. Machiajul si barbieritul iubitului tau sunt doua procese care se vor simplifica vizibil cu oglinda pe care, sunt convinsa, o ai deja exact in acest loc. Daca insa baia este foarte mare, iti sugerez instalarea urgenta a unui perete-oglinda in fata oglinzii din fata chiuvetei. Te vei simti mai sigura pe tine de fiecare data cand iesi din casa, pentru ca orice amanunt al tinutei, al coafurii de la spate, va fi controlat. Daca, din contra, baia este foarte mica, iti sugerez plasarea oblinzii pe peretele pe care este cada. Iti va crea senzatia de marire si te vei putea relaxa in aburii baii cu sarurile aromate si cu privelistea propriei goliciuni. Iti garantez, nu este deloc o experienta de neglijat.

Citeste si:  Reducerea costurilor la caldura

Trebuie s-o spun raspicat de la inceput. Nu sunt de acord cu oglinzile la vedere in dormitor. Nu sunt indicate nici in feng shui. Se spune ca, in timpul somnului, iti fura putin din suflet, cu fiecare noapte care trece. Daca insa nu ai asemenea superstitii si nici nu ti se pare de prost gust, poti incerca pozitionarea unei oglinzi vizavi cu usa. Poti apela si chiar la un perete oglinda in fata patului. Kinky, insa dezarmant pentru partenerul tau. Vei reusi sa-i furi intreg sufletul intr-o singura noapte, pentru totdeauna. Cel mai indicata insa este oglinda de pe usa dulapului, pozitionata in interior. Singura grija pe care trebuie s-o ai este ca atunci cand o deschizi, sa fie suficient spatiu pentru a te putea privi in detaliu. Nici prea de aproape, nici pe portiuni. Nu, trebuie sa ai o imagine de ansamblu asupra ta.

Citeste si:  Cum sa economisesti

Foarte indicata este instalarea unei oglinzi deasupra biroului de lucru de acasa. Oricum tindem sa stam prea mult in fata calculatorului, comunicam din ce in ce mai des cu prietenii prin intermediul canalelor electronice, ceea ce conduce inevitabil la o anume izolare si la blocarea cailor de comunicare directa. Asa ca, este binevenita o oglinda care sa te tina in permanenta la curent cu ce se intampla in spatele tau. Nu mai esti doar tu si monitorul, spatiul se mareste fie ca vrei, fie ca nu, iar tu devii constienta de el.

Foarte practic este sa ai o oglinda pe hol. Este si foarte obisnuit. Ca sa iesi cumva din acest obicei general, te poti folosi de imaginatie si iti poti aseza o masuta fina din lemn masiv sub ea, pe care vei aseza aranjamente florale. Cand se reflecta in oglinda, sunt de doua ori mai frumoase. Bonus: mirosul seducator pentru fiecare dintre musafirii tai si mai ales starea de bine pe care o vei asocia cu momentul in care intri pe usa. Niciunde nu-i ca acasa, intr-adevar. Si mai ales, niciunde nu miroase ca acasa. Despre ultimele retusuri la coafura si la machiaj inainte sa iesi, nici nu mai aduc discutia. Am stabilit de la bun inceput necesitatea unei oglinzi pe hol.

Citeste si:  Decoratiuni interioare

Locul meu preferat de asezat o oglinda: deasupra semineului.Va reflecta activitatea din camera. Pe tine citind, pe iubitul tau impodobind bradul, dansul dupa cina romantica, copiii mancand inghetata vara. Senzatia de caldura, de camin, de “acasa” te va coplesi. Te poti gandi chiar la doua oglinzi, de o parte si de alta a semineului. Sufrageria va parea imensa, iar noua tuturor ne plac incaperile spatioase, pline de personalitate. Chiar pe semineu, poti aseza printre statuetele grele, o tava care reflecata imagini, pe care sa asezi trei lumanarele. Vor fi sase dintr-o data si va fi si mai multa lumina. Acest mic truc este de mare efect.

Si ultimul, insa nu cel din urma, in locul special amenajat pentru joaca pe care l-ai construit cu atata grija. Da, este ideala o oglinda, pentru ca cei mici adora sa-si vada imaginea reflectata in oglinda. Le da incredere in sine, pe masura ce cresc si se familiarizeaza cu propriile trasaturi. Singurul risc ar fi narcisismul. Dar cum se inmultesc copiii emo zilele acestea, un mic narcisist, printre ei, este binevenit.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.