Midii in sos picant

Midiile marinate in sos rosu, picant, sunt delicioase servite cu paine integrala cu coaja crocanta Asta daca nu decideti sa le fierbeti niste paste langa. Cantatile sunt pentru 6 portii.

Daca este pentru prima data cand preparati scoici, veti fi uimiti de cat de usor se fac. Atentie: midiile trebuie sa fie vii. Cele deschise, atunci cand nu sunt gatite, se arunca si, de asemenea, se arunca cele care nu se deschid pe foc.

Ingrediente:

750 de grame de sos de rosii pasate
2 linguri de ulei de masline extravirgin
O treime de cana de ceapa tocata
4 catei de usturoi feliati subtire
1 lingurita de ardei iute uscat maruntit
1 cana de vin alb sec
1, 5 kg scoici bine spalate si curatate de ierburi
3 linguri de patrunjel proaspat tocat

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca. Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul. Lasati-le doua minute si adaugati vinul. Lasati sa fiarba cam trei minute. Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba. Puneti scoicile, acoperiti vasul si lasati-le 6-8 minute (pana se deschid). Aruncati scoicile care nu s-au deschis. Condimentati cu sare si mutati totul pe un platou. Presarati patrunjel. Simplu si delicios.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.