fbpx

Muffins cu fructe de vara

Please select a featured image for your post

E greu de descris exact ce sunt muffins-urile, mai ales ca terminologia provine din engleza. De multe ori, termenul de „muffin” este tradus prin briosa, desi nu e neaparat corect, briosa fiind definita mai degraba ca un desert din aluat dospit, insa muffins-urile fac gratios legatura intre paine si chec, si spre deosebire de muffins-urile englezesti, care majoritatea sunt pe baza de drojdie, cele americane, atat de popualre, cresc mari si frumoase datorita prafului de copt sau a bicarbonatului de sodiu alimentar. Cam asta ar fi marea diferenta intre ele. Eu va voi prezenta retete de muffins americane, ideale pentru ca se gatesc rapid si sunt mult mai usor de preparat pentru incepatorii in bucatarie, care se tem de aluaturile dospite. Muffins cu cirese Acum e de facut aceasta reteta, pentru ca in curand trece luna lui cuptor si gata cu ciresele la piata! Aveti nevoie de 24 de cirese, 200 de grame de martipan (il gasiti la cofetarii sau se poate prepara in casa), 80 gr de unt topit, 100 gr de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 200 gr de iaurt, 200 gr de faina, 4 linguri de rom alb sau doua fiole de esenta de rom, un plic de praf de copt.
Cele 24 de cirese se spala bine si li se scoate samburele. Separat, se taie 200 gr de martipan in 24 de bucatele egale, se intind cu ajutorul sucitorului in interiorul fiecarei bucatele de martipan se introduce cate o cireasa.
Citeste si:  Casa pasiva – cum ar fi sa nu platesti aproape nimic la intretinere?
Din restul ingredientelor, se face un aluat simplu. Se inchinge cuptorul la 200 de grade, se prepara formele pentru muffins: daca aveti din cele de silicon, se pulverizeaza cu putin ulei, daca aveti din cele de teflon, se tapeteaza cu hartiute speciale pentru briose. In fiecare forma se pune o lingura de aluat, apoi 2 cirese in martipan, si apoi se completeaza cu aluat, insa nu chiar la refuz, pentru ca aluatul mai creste la copt. Se coc cca 20 de minte, apoi se lasa sa sa raceasca complet. Se pot decora fie cu cirese, fie cu zahar pudra, fie cu cate o lingurita de jeleu de cirese.
Citeste si:  Sfaturi practice pentru alegerea perdelei
Muffins de ciocolata si visine Combinatia perfecta pentru cei care adora ciocolata amaruie, va va aduce aminte de zilele copilariei, cand mancati bomboane amarui, umplute cu lichior de visine. Ca sa retraiti vremurile copilariei, preparati un aluat din 150 gr de ciocolata amaruie, care se toaca si se topeste in baie de aburi impreuna cu 100 de gr de unt. Se amesteca bine, cu ajutorului unei spatule, pana cand se obtine o masa omogena.
Citeste si:  Educatia catelusilor
Separat, se amesteca 250 gr de faina cu un praf de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, 150 gr de zahar si 1 plic de zahar vanilat. In compozitia pentru aluat se inglobeaza pe rand 2 oua, 120 de ml de cafea instant (cafeaua trebuie sa fie tare) si compozitia de ciocolata preparata anterior. Se toarna aluatul pe fundul formelor pentru muffins si se pun peste 200 gr de visine fara samburi, trecute in prealabil prin faina. Unele vor cobora spre fundul muffins-urilor, altele vor ramana la varf. Oricum, aceste briose sunt estetice si foarte aromate!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.