Musaca de post si mini-tarte cu fructe

Musaca de post

Ingrediente:
• 1/2 kg de cartofi
• 1/2 kg de ciuperci
• 2 cepe
• un morcov
• 4 linguri de ulei
• 50g de margarina
• 3 linguri de bulion
• marar, patrunjel
• sare, piper

Mod de preparare:
Curata cartofii, fierbe-i si prepara un piure din ei cu margarina, sare si piper.
Separat, curata ceapa si morcovul si da-le prin razatoare, apoi caleste-le in ulei incins. Adauga ciupercile taiate marunt, acopera cu apa si fierbe totul la foc mic. Dupa ce scade apa, lasa-le sa se raceasca si apoi toaca-le in masina de tocat. Adauga bulionul, verdeata tocata marunt, si potriveste de sare si piper.
Unge cu margarina o forma si asaza straturi alternativ: unul de piure de cartofi si unul de amestec de ciuperci. Repeta aceasta operatiune de cateva ori. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Deasupra pune o lingura de bulion dizolvata intr-o ceasca de apa si verdeata tocata marunt. Lasa totul la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute.
Poti prepara musacaua si cu cartofi fierti in coaja, curatati si taiati rondele.

Citeste si:  Mobila pictata manual

Macrou cu bere

Ingrediente:
• 4 pesti macrou
• 2 lamai intregi
• 2 cepe mijlocii (de preferinta una albe si una rosie)
• 4 linguri de faina
• 4 foi de dafin
• 1 litru de bere
• 4 linguri de ulei
• piper, sare

Mod de preparare:
Curata pestele si spala-l cu zeama de la o lamaie, apoi usuca-l si da-l prin faina. Taie rondele ceapa si cealalta lamaie si rupe in bucatele frunzele de dafin.

Asaza pestele intr-o forma rezistenta la caldura (preferabil de yena), inconjura-l cu felioare de ceapa si decoreaza-l cu feliutele de lamaie. Stropeste pestele cu ulei, presara frunzele de dafin si toarna usor berea, care trebuie sa acopere pestele. Acopera vasul cu o foaie de staniol si coace macroul la cuptor timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Cand este gata scoate-l de la cuptor, desfa foaia de staniol si mai lasa vasul la cuptor pentru alte 10 minute, sa se rumeneasca.
Serveste pestele cu rondele de lamaie, decorat cu frunzulite de patrunjel verde si, bineinteles alaturi de o halba de bere!

Citeste si:  Cum lupta finlandezii cu frigul: supa de somon Lohikeitto si cozonacei Pulla

Mini-tarte cu fructe

Ingrediente:
Pentru foaie:
• 300g de faina
• 200g de unt
• 100g de zahar
• doua oua
• un praf de sare
• cateva boabe de fasole
> Pentru umplutura
• doua plicuri de budinca de vanilie
• 400 ml de lapte
• 3 kiwi
• doua portocale
• o cutie de compot de ananas.

Mod de preparare:
Pentru a pregati foaia, trebuie sa amesteci ingredientele pentru foaie si sa framanti un aluat. Imparte aluatul in ma multe bucati, in functie de cate mini-tarte vrei sa faci. Aranjeaza, cu mana, fiecare bucata in forma de tarta, aseaza in fiecare cateva boabe de fasole (pentru a nu se umfla aluatul) si lasa-le la copt pentru circa 30 de minute. Dupa ce s-au copt, scoate-le de la cuptor si lasa-le sa se raceasca, dupa care indeparteaza boabele de fasole.
Pregateste apoi, budinca de vanilie dupa instructiunile de pe pachet si umple cu ajutorul posului cu budinca fiecare forma. Curata fructele si taie-le cubulete sau rondele (dupa preferinta) si orneaza tartele.
De asemenea, in acelasi fel poti pregati o tarta mai mare sau poti folosi ce fructe doresti!

Citeste si:  Si cantarul poate sa minta! Cand slab inseamna de fapt gras

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.