Muschiulet de porc in sos de ananas si rulouri din piept de pui cu susan

Deja nu mai mancam de post. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne ghiftuim cu carnuri. Ba dimpotriva, am facut-o de Paste. Niste carne slaba e insa tocmai potrivita, gatita cu multe legume si chiar cu fructe.

Muschiulet de porc in sos de ananas

Ingrediente:
500 g muschiulet de porc
250 g ananas in suc de compot
150 ml vin alb
doua linguri de unt
un ardei gras rosu
o radacina de ghimbir
o legatura de marar (sau coriandru verde)
scortisoara
sare, piper.

Mod de preparare:
Muschiuletul de porc, de pe care am indepartat urmele de grasime, se taie in felii egale si se sareaza. Intr-o tigaie de teflon se pune, la foc potrivit, o lingura de unt, in care se prajeste muschiuletul pe fiecare parte pana se patrunde. Dupa ce scoatem carnea din tigaie, adaugam cealalta lingura de unt peste cel ramas si punem la prajit ardeiul gras taiat felii subtiri. Cand ardeiul prinde rumeneala, adaugam ananasul facut cubulete cu sucul de compot, piperul, un praf de scortisoara macinata si radacina rasa de ghimbir. Se lasa la foc mic, mestecand compozitia pana ce lichidul se evapora in mare parte si ramane un sos consistent. In acest sos mai lasam un minut pe foc feliile de muschiulet. Dupa ce stingem aragazul, presaram mararul verde tocat foarte marunt sau coriandrul, de asemenea verde si tocat. Se inabusa sub capac si se serveste cald.

Citeste si:  Aranjamentele florale

Rulouri din piept de pui cu susan

Ingrediente:
1 kg piept de pui
750 g spanac
o lamaie
100 ml vin alb
un ou
susan
pesmet
ulei
sare, piper.

Mod de preparare:
Pieptul de pui se face file. Bucatile se sareaza si pipereaza. Intre timp, spanacul a fiert 10 minute, dupa care a fost bine stors, tocat nu prea marunt si stropit cu zeama unei lamai. La mijlocul fiecarei bucati de pui se asaza o lungura de spanac. Se ruleaza carnea si se fixeaza cu o scobitoare sau se coase superficial, cat sa nu se destrame ruloul.
Intr-o tigaie punem ulei si vin alb si o lasam pe foc pana se evapora vinul. Batem un ou si, separat, pregatim amestecul pe susan si pesmet. Dam rulourile prin ou, apoi prin pesmet si susan. Le prajim in tigaie pe toate partile, pana se rumenesc. Se scot scobitorile sau ata si se servesc alaturi de piure de cartofi sau orez, cu salata de legume proaspete.

Citeste si:  Spalare corecta a hainelor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.