O baie cu zambet de primavara

Sa fie lumina, culoare si optimism! Sa te energizeze, sa te binedispuna si sa iti dea motive sa zambesti! Sa iti trezeasca simturile, sa fie „dulce” si sa stie sa glumeasca! Da, este vorba de baia pe care doresti sa o ai in casa ta, e vorba de o ambientare de vis „croita” pe baza nevoilor, preferintelor si a dorintelor sufletului tau! Intr-adevar acum poti sa aduci un colt din natura chiar in casa ta.

Ai vrea sa fie luminoasa si sa iti incante privirea atunci cand pasesti in spatiul ei. Ai vrea sa simti ca e primavara, ca florile infloresc! Ai vrea sa te simti alintata, sa zambesti sub razele soarelui! Atunci pune accent pe culorile pe care le vei folosi in amenajarea acestei incaperi! Poti sa alegi nuante de crem si verde care vor da acestui spatiu imaginea pe care o cauti, vor face abstractie de timp si spatiu, de anotimp, clima, temperatura, iti vor oferi caldura si starea de bine necesare spiritului tau si iti vor da in fiecare zi motive sa zambesti.
Alege o placare cu placi ceramice intr-o nuanta de crem pentru pardoseala si asaza placile astfel incat sa pui in evidenta directia longitudinala. Astfel, spatiul va da senzatia de adancime, va parea mult mai amplu, iar culorile il vor ajuta sa capete un plus de luminozitate.

Citeste si:  Cand catelul nu mai tace....

Joaca-te cu peretii! nu te rezuma la o simpla tencuiala, ci foloseste diverse volume astfel incat baia ta sa para un joc hazliu, de copii, cu ascunzisuri, un joc de umbre, grosimi, materiale si texturi.
Jocul repetitiv de alb si verde crud de la nivelul ferestrelor face ca spatiul sa capete dinamism, iar tu poti sa te relaxezi urmarind un ansamblu activ, in continua miscare, un ansamblu format din elemente care avanseaza si se retrag cu repeziciune, dinamizand odata cu ele atmosfera, debordand de energie, fenomen transmis si celor care privesc si se bucura de aceasta amenajare.

In timp ce verdele ramane la un „nivel” superior, albul coboara de pe pereti si acopera in drumul lui si obiectele sanitare. Cada se integreaza in acest cadru rupt din natura si primeste o forma organica, ovala. Ea se detaseaza de suprafata peretilor, ramanand neincastrata, dar se retrage elegant alipindu-se de suprafata unui perete fara sa altereze traseul longitudinal.

Citeste si:  Dieta cu lichide

Covorul din baie situat in planul frontal al vanei marcheaza si el principala directie de miscare si se evidentiaza ca un accent cromatic pe suprafata pardoselii.

Lavoarul nu ramane indiferent fata de restul formelor geometrice dispuse la nivelul acestui spatiu si completeaza formal imaginea vanei intuind cu lejeritate principiile compozitionale ale spatiului si pastreaza geometria cazii de baie, aducand-o la alta scara, modeland-o printr-o usoara aplatizare cerintelor functionale pe care trebuie sa le respecte intocmai. Bolul de marmura alb troneaza pe un blat in aceeasi culoare cu cea a peretilor, iar imaginea astfel formata se remarca prin rafinament, prin miscarea eleganta a liniilor, prin racordul armonios al planurilor si relationarea intre forma si functiune.

Citeste si:  Diete urmate de Beyonce si Oprah Winfrey

Chiar si un prosop banal se poate transforma intr-un accent cromatic atunci cand nuanta in care este realizat contrasteaza puternic cu nuanta fondului pe care este amplasat. Bejul peretelui ramane detasat, slujind drept fond pentru jocul de verde si alb de la nivelul incaperii.

Cu toate ca transparenta sa ii face nesimtita prezenta in ansamblul cromatic inchegat aici, sticla se evidentiaza in plan vizual prin schimbarea de material si textura. Zona dusului este subtil definita printr-un perete de sticla acoperind ca functiune unul din colturile camerei.

Plantele nu trebuie sa lipseasca nici ele caci prin verdele lor intaresc ideea de relationare cu mediul natural, dand culoare si viata intregului spatiu. La aceasta contribuie si obiectele ornamentale care se prezinta sub forma unor plante uscate, ramuri sau cateva elemente de decor: pietre si vase din ceramica, sticla sau lemn.
Joaca-te cu natura, primeste-o in casa ta si o sa vezi cum aceasta iti va inviora mintea si trupul.


Un comentariu
  1. au fost alese niste nuante dragutze de verde, iar combinatia crem-verde este placuta ochiului!asa as face si eu la mine in baie, dar daca as avea si spatiul necesar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.