fbpx

O casa fara toxine si cu fantana interioara

O locuinta curata nu-i totuna cu o locuinta detoxificata. Ba se intampla chiar ca o curatenie perfecta sa nasca un mediu mai toxic decat daca n-ar fi fost facuta, in cazul in care am folosit doar produse chimice pentru curatat, lustruit, odorizat incaperea.

Bine, n-o sa frecam vasele cu lesie, dar sunt suficiente prafuri, creme, lotiuni de care ne putem dispensa in favoare unor solutii pe care le ofera produsele naturale. Bicarbonatul de sodiu reprezinta moartea petelor, mai ceva ca orice detergent sau praf de curatat. Daca-l amestecam cu otet si turnam pe teava chiuvetei, va dizolva grasimea si alte mizerii acumulate.

Odorizantele, lumanarile cu aroma de mar sau de trandafir dau un aer pe cat de placut mirosului, pe atat de daunator organismului. Dar florile nu miros si ele frumos? Crizantema, spre exemplu, e cea mai eficienta floare in lupta impotriva dioxidului de carbon si a fumului de tigara. Cactusii se bat cu mare succes pe un alt front, acela al poluarii electromagnetice. Ca sa eliminati din radiatiile produse de computer, e indicat sa aveti un cactus in preajma mesei de lucru, dar nu chiar foarte aproape de ea, sa nu puneti mana pe catus in loc de maus.

Citeste si:  Placi ceramice artificiale in stil natural si industrial

Daca doriti o atmosfera intima, lumanarile din ceara de albine si atat ard la fel de bine precum cele aromate; aroma o putem obtine, cum spuneam, de la flori sau de la niste batoane de scortisoara maruntite si fierte. Cojile de citrice nu va grabiti sa le aruncati la gunoi, puneti-le pe o farfurioara si tineti-le peste noapte in orice incapere a casei, purifica aerul. Apropo de flori si de plante: daca avem gradina, ingrasamintele chimice n-au ce cauta in solul ei.

Bumbacul, matasea, inul, lana sunt materialele care se vor regasi in perdele, covoare, tapiterii. Toxinele au o slabiciune fata de materialele sintetice. Aerisiti toate incaperile si nu intrati in ele cu incaltari pe care le-ati purtat pe strada. O lampa cu cristale de sare e un obiect de nadejde pentru neutralizarea toxinelor: sarea incalzita produce ioni negativi pe care impuritatile nevazute din aer ii vor resimti ca atare.

Citeste si:  Rulouri de hering marinat si clatite cu sunca la cuptor

Un filtru de apa atasat robinetului nu va sta degeaba acolo. Despre apa avem mai mult de discutat. Feng shui-ul considera obligatorie prezenta apei curgatoare intr-o casa. Element esential al vietii, apa contribuie la sanatatea fizica si sufleteasca, te face sa te simti atasat de natura, aduce noroc si armonie in familie. Apa elibereaza ioni negativi, doar cine n-a stat vreodata pe malul unui rau nu stie ca aerul e mai proaspat acolo decat in locurile uscate.

Nu trebuie sa ai o incapere nespus de mare ca sa pui in ea o fantana de interior. Fabricantii s-au adaptat pietei si produc fantani de toate formele si dimensunile, din piatra, ceramica, diverse metale sau lemn. Intr-o casa mare, fantana poate fi si ea una mare, amplasata pe podea, in centrul incaperii, devenit astfel si centru de interes. Pentru spatiile mici, o fantana care sa stea pe o masuta e suficienta. Feng shui-ul impune unele reguli usor de respectat privind amplasarea fantanei: nu in dormitor, nu in dreapta usii, cum intri, si nu sub scara. Livingul si biroul sunt camerele cele mai potrivite. Exista si fantani de perete, care nu afecteaza catusi de putin spatiul unei incinte. Pe langa obisnuitele avantaje pe care le aduce prezenta apei, asezata pe perete care da spre exterior, ea diminueaza zgomotele care vin de afara din acea directie.

Citeste si:  Tendinte in decoratiuni interioare

Apa e buna cata vreme n-o folosim in exces; ca orice lucru bun, de altfel. Igeasia si mucegaiul sunt efectele nedorite ale excesului de umezeala.

2 Comentarii
  1. SpaceArt realizeaza la comanda orice model de fantani de interior, din diferite materiale, cu posibilitatea personalizarii cu un desen sau logo-ul firmei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.