O viata colorata intr-o casa colorata!

Please select a featured image for your post

Cand locuiesti intr-o casa de mai mult vreme, nu putine sunt ocaziile in care simti nevoie unei schimbari. Cum vreme friguroasa e pe cale sa se termine, se apropie sezonul renovarilor, deci ar fi un bun moment sa mai schimbati cate ceva in casa. Daca nu stiati deja, ceea ce face ca o locuinta sa fie primitoare nu e atat amenajarea in sine cat mai ales coloristica. De fapt, culorile sunt cele care ne influenteaza de cele mai multe ori starea de spirit, fie ca suntem sau nu constienti de asta. Imaginati-va starea pe care o aveti cand cerul e gri si comaparati-o cu albastrul senin al zilelor de vara, ambele privite de la fereastra proprie. E simplu sa ne dam seama ca doar parerile noastre despre culori ne fac sa vedem lumea cu alti ochi, si sa ne simtim bine sau nu. Acelasi lucru se poate intampla si in casa. In vremurile tineretii bunicilor nostri, nu prea multa lume isi punea problema amenajarii si mai ales a culorilor. Astazi insa din ce in ce mai mult suntem tentati sa transformam casa in care locuim intr-o oaza de suflet in care sa ne simtim bine si confortabil din toate punctele de vedere. Iata asadar cateva idei care te-ar putea ajuta sa iti colorezi casa.
Citeste si:  Condimente care combat cancerul
In primul rand, evita camerele monocromatice. Albul nu mai e de mult la moda pentru zugraveli, la fel cum nici perdelele brodate nu mai sunt. Asadar, incearca pentru living o combinatie de culori calde, contrastante insa cu mobilierul sau covorul. Cateva culori care vor fi mereu la moda su beigeul si oranjul, combinate cu mobilierul mahon sau cires. Pentru cateva pete de culoare, poti alege o combinatie de verde pentru covor si perdele, la fel cum poti face si o extravaganta utilizand rosul. Desi in general nu e recomadat, poti face si o combinatie de doua culori, asezate in paralel sau in contiuarea peretilor. Ai grija insa ca acestea sa fie pale, intrucat o camera in care lumina este naturala culorile tari ar putea crea un efect vizual neplacut.
Citeste si:  Gradina in stil Feng-Shui
Dormitorul e de asemenea locul in care culorile pot fi folosite, poate chiar mai mult decat in restul casei. Este aici locul in care combinatiile sunt mai mult decat permise, chiar recomandate, astfel incat atmosfera creata sa nu fie una plictisitoare din punct de vedere cromatic. Nuantele de rosu, desi se spune ca ar fi pasionale, nu sunt tocmai recomandate in dormitor, putand lesne fi inlocuite cu galben sau lila. Nici o combinatie dintre cele doua nu e de nebagat in seama, la fel cum nu sunt nici combinatiile de culori calde si reci, in variante de asmenea pale. Astfel, puteti opta pentru verde si galben, verde si oranj, bleu si galben sau bleu si beige. Mobilierul va fi de data aceasta unul mult mai vesel, in combinatii de culori complementare celor de pe perete. Nu uitati si de draperiile si perdelele din dormitor care sub nici o forma nu trebuie sa fie inchise la culoare. Desi asigura intimitate si in general culorile inchise ne duc cu gandul la asta, totusi senzatia de spatiu inchis pe care ele o creeaza s-ar putea sa nu aiba rezultatele scontate.
Citeste si:  Uscatoarele de prosoape
In fine, orice alta incapere din casa ati alege sa redecorati, aveti in minte faptul ca toate culorile nu exprima neapart ceva decat daca sunt puse in valoare. Pentru unii poate rosul inseamna pasiune in vreme ce pentru altii e o buna invitatie la masa si aleg sa isi decoreze bucataria astfel. Nunantele sunt foarte variate si mai ales greu de hotarat. Totusi, retinand faptul ca o zugraveala nu se face doar pentru cateva luni, incercati sa cautati varianta care sa va placa in primul rand, si abia apoi sa se inadreze in tendinte si recomandari.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.